2,7 milliarder dollar på avveie hos de palestinske selvstyremyndighetene

Sunday Times

De palestinske selvstyremyndighetene skal ha sløst bort nesten 2,7 milliarder dollar i europeisk støtte gjennom korrupsjon og vanstyre, hevdet den britiske avisen Sunday Times. Avisen lekker innholdet i et enda ikke publisert europeisk dokument. Ifølge artikkelen i den britiske avisen er det den europeiske Revisjonsretten, the European Court of Auditors, som har avslørt at EU har hatt liten kontroll med pengene som er brukt på Vestbredden og Gazastripen mellom 2008 og 2012.

Transparency International i Berlin, som overvåker korrupsjon, sier at en tilstand av lammelse har rammet den palestinske nasjonalforsamlingen siden 2007 som har gitt utøverne ubegrenset styring over offentlige midler. «Nepotisme er også vanlig i den palestinske offentlige og private sektor,» hevder organisasjonen.

Azmi Shuaibi, lederen av Transparency Palestina, en lokal avdeling av Transparency International, sa i april at hans organisasjon etterforsket 29 palestinske tjenestemenn for påstander om bedrageri og hvitvasking av penger.

Kan vi nå håpe at 10 milliarder fra Norge siden Oslo-avtalen bør holde så langt, og at den nye regjeringen vil strupe ytterligere finansiering av  korrupsjonen ?  Hva er egentlig nytt etter at Arafat døde styrtrik ?
Men så var det Abbas igjen som lover å følge sporet / veien som mordere og terrorister har staket opp, og som ble hyllet under feiringen av Fatah,- og igjen, - hva er egentlig nytt siden PLO`s uavhengighetserklæring i 1988 som lovpriste "much blessed intifada" osv. og som dannet grunnlaget videre ?

Jeg er i hvert fall glad for èn sak,- og det er at alt er skrevet ned, - og vil bli skrevet utførlig om en gang i fremtiden,-  for NÅ, - er verden forført, -  og på ville veier.

Kommentarer