Islamsk "fredskonferanse" i Oslo 2013

Av Spikeren

Jeg har lyst å dra frem en video som ligger ute på Youtube. Videoen viser et tankevekkende og bekymringsfullt innslag fra en islamsk "fredskonferanse" som ble holdt i Oslo 23-25 mars, 2013, arrangert av IslamNet.no.

Jeg vil oppfordre dere å lytte godt til hva taleren, Fahad Qureshi, sier i dette innslaget og tenke over hvilke holdninger som her blir spredt for et stort og ungt publikum. Er det virkelig ønskelig at det spres slike holdninger ut i det norske samfunn? Og hva har i tilfelle dette med "fred" å gjøre? Etter min mening, dreier dette seg om ren og skjær intoleranse og en fundamentalisme som er utrolig skremmende.

Det som også kommer frem i denne videoen, er at det ikke finnes noen "moderat islam", slik mange ønsker å  tro. Dette blir fakrisk slått klart fast av både taleren selv og samtlige i salen som sier seg enig med ham ved å rekke opp en hånd.

Her sier med andre ord en fullsatt sal av ungdommer seg helt enig med at det er rett å segregere kvinner og erklære dødsdom over homofile. Og det skremmende er at taleren sier dette IKKE er radikale holdninger, men normal islam for enhver muslim.

Er det virkelig sant at kvinnesegresjon og de straffemetodene som forlanges i Koranen - enten det dreier seg om piskimg, dødsdom ved steining, eller hva det nå enn måtte være - er den beste straffemetoden for oss mennesker? Det er nemlig dette taleren sier. Og hele forsamlingen viser klart og tydelig at de er enig med ham.

Senest igår leste jeg i VG om en guttunge som ble truet og kastet av bussen midt på natten, fordi noen muslimske medpassasjerer ikke likte at han hadde hunden sin med seg. Dette skjer i Norge i 2013, og de fleste av politikerne bare lukker øynene for det.

Jeg har bare lyst til å stille noen små spørsmål:

Hvor langt skal vi slippe disse farlige holdningene ut i det norske samfunn? Og hvor lenge skal politikerne våre lukke både øyne og ører for den utviklingen som skjer? Jeg bare spør. - Kanskje det finnes noen der ute som kan svare? Her er videoen: