Klok er den som holder tungen sin i tømme

Av LarsEven.

Det siste året har tonen på SC dessverre forandret seg til det verre etter min mening. Man ser stadig de groveste karakteristikker av både muslimer og meningsmotstandere. Dette tjener ikke SC som forum og debattsted. Hvordan skal man forvente at andre skal ta SC seriøst med alt dette oppgulpet?

Jeg sitter nok litt i glasshus selv for jeg skal ikke påstå at jeg aldri har kommet med noen grove og halvgrove karakteristikker. F.eks har jeg ved noen anledninger kalt Grande "Grandiosa". Ikke så grovt sier du? Nei kanskje ikke, men det føyer seg inn i et mønster. Grande er tross alt en politiker og offentlig person. Hun er også et menneske med følelser og tanker som du og jeg. Mye av karakteristikkene av henne dreier seg om kroppsfasongen og "kjøttvekta".

Spikeren nevnte for en tid tilbake at han hadde et positivt inntrykk av henne fordi hun alltid svarte på henvendelser, i motsetning til Hareide f.eks. Hvis hun fortsatt gjør det, og hvis hun noengang har tatt en liten titt på karakteristikkene av seg selv på SC må jeg også si jeg er imponert. Veldig imponert. Hadde noen karakterisert meg på denne måten støtt og stadig ved å fokusere på kroppen min istedenfor meningene ville jeg blitt fly forbanna og ikke ofret SC en tøddel engang...

Gode forum og gode debattsider, og ikke minst gode debattanter bruker ikke ekstremt språk og direkte skittkasting for å framføre meningene sine. Document er et godt eksempel hvor det finnes mange gode debattanter, jeg er sikker på at du kommer på noen. Felles for de gode er at de holder seg saklige selv når det er opphetet.

Nå er ikke SC document, HRS osv. SC er et mye mer "privat" forum, mer usensurert og personlig, og ikke minst intimt. Det gjør at tonen ofte blir mer løssluppen og humoristisk, og det har jeg ingenting imot. Det er stor forskjell på om en ufordelaktig karakteristikk sies med humor enn i raseri.

Jeg skjønner også at følelser og raseri mange ganger kan ta overhånd, f.eks når terrorhendelser skjer, og at grove karakteristikker da plopper fram. Men som sagt, det siste året har det blitt et mønster i det, og jeg tror ikke jeg trenger å nevne flere eksempler.

LarsEven