WASSUP, WASSUP; NIGGA, NIGGA!?

Av Torstein.

Afrikansk identitet har tatt en ny utvikling, vi ser det helt tydelig i Vest-Afrika under Afrikas  dominerende økonomi  Nigeria, tett etterfulgt av Ghana. Statene i Vest-Afrika inngår stadig i et tettere økonomisk, politisk og kulturelt samarbeid, i og med den nye samarbeidsunionen som nå er på trappene, med bla felles passunion, osv.

The awakening:

Det vi ser når det gjelder den stigende økonomiske utvikling, gjelder i første rekke ikke tradisjonelle råvarer som mineraler, metaller,olje, kakao, gull og andre plantasjeprodukter for eksport til Europa og USA.

Vi ser det i  den nyskapende kulturelle afrikanske "bantu identiteten" som nå vokser frem, særlig innen musikk, sang, dans, design, kunst; men samtidig  parallelt med tradisjonell afrikansk kunst og kultur.

Hva er da det nyskapende?

Afrikanere tar the N- word i bruk; det fryktskapende vesteuropeiske PK ordet Neger/Nigger/Nigga som oppfattes rasistisk og fascistisk blant gode sosialdemokrater heromkring som er tabu å nevne, mens afrikaneren kjører betegnelsen NIGGA for alt det er verdt i sitt nye identitetsskapende pan-afrikanske kulturelle uttrykk.

De er alle kristne afrikanere døpt av tidligere kristne misjonærer som nå stormer banen overalt de slipper til og krever å bli hørt og sett.

Dette i skarp opposisjon til Vest-Europa og USA, som de mener har stivnet fast i en uttrykksform som ikke lenger utvikler seg. Fremtiden er forlatt og tapt i Europa!

Innen 100 år har Nigeria muligens mer enn 1 mrd innbyggere, da snakker vi om en supermakt på størrelse med dagens India og Kina.

For interesserte musikklyttere kan  anbefales kjente nigerianske musikkgrupper som 2faceidibia, Iceprince og Lesware, og fremfor alt Wassup Nigga!

Alt dette av afrikansk musikk og mere til, er søkbart på nettjenesten SPOTIFY. (gratis)

Lykke til, og ikke spill så høyt at naboene reagerer!
Fortsatt god sommer!

Mvh Torstein