Gutta på gølvet

Av Kirkehøyden.

Viser til NRK's artikkel fra 22 oktober, 2017: "Det må være mulig å si unnskyld og jobbe videre sammen".

Det er mange år siden hvor Huitfeldt hadde klaget på at de unge kvinnelige politikere måtte danse med de eldre "gutta" på partisamlinger.

Da hadde Berntsen sagt på NRK, at hvis noen ville danse med henne, må de ha vært skikkelig full, og så kom offerkortet fra feministene.

Han kom fra gølvet på Akers Mek. og jeg savner det perspektivet. Han sa også at den britiske miljøminsteren var den største drittsekken han hadde møtt.

Hagen fikk inn en fulltreffer på Berntsen, som hadde vært litt kritisk til innvandring i Groruddalen hvor han bor. Jeg husker ikke akkurat utsagnet, men FRP slo til med en stor annonse:

"Hvis du vil ha Berntesens innvandrings politikk, STEM FRP."

Berntsen ble rasende og snakket om gi Hagen et lyskespark. Det var den gang menn var menn.

AP gav oss en meget god forsvarsminister: Jørgen Kosmo, som nylig gikk bort. Han startet ut som som snekker og visste altså hva det var å arbeide og skape noe med hendene. Jeg kommer på en hendelse fra sekten oppi Himalaya fjellene. En meget lærd akademiker kom til Guruen og sa han ønsket å bli medlem av sekten, hvorpå Guruen sa: "Learn how to make a pair of shoes, then we can talk."

Det er de som lever i hodet, hvor kartet ikke stemmer med terrenget, og de foretrekker kartet. Da er de uten link til virkeligheten der ute, om en gjør manuelt arbeid eller ikke. Og her ligger sjokket over Trump: Han forholder seg til terrenget, kjenner gutta på gølvet første hånd på sine byggeplasser. Han treffer arbeider- og middelklassen hjemme, de som forholder seg til realiteter. Både Reagan og Thatcher hadde det samme. Ja også Hagen, og han var ung direktør for et britisk sukkerselskap.

Han klarte endog å stille opp på konservative kristne karismatiske møter, og stjele Bondeviks velgere. Hemmeligheten var at han lyttet til den siste svigermora, fra Gudbrandsdalen, som kjente pulsen på samfunnet, nær gølvet. Vanlige folk har mye visdom å gi.

Kirkehøyden