La ditt rike komme ...

Andakt av Spikeren. 

Jeg kom over et lite hefte med tittelen "30 dagers bønn for muslim-verdenen". Dette er en liten bønneguid som ble laget til den internasjonale bønneaksjonen 15. oktober – 13. november 2004, og er basert på den engelske utgaven, utarbeidet av hovedkontoret for dette prosjektet internasjonalt. Heftet inneholder små historier fra muslim-verdenen og skal primært sett inspirere kristne til bønn for muslimene. Jeg har lyst til å dele noen av disse historiene med dere og oppfordrer de som ber om å kanskje huske på de mange skjebnene som vi skjelden og aldri får vite om. Her kommer den første:

Irak: Saras historie

Sara ble født inn i en sjiitt-familie nord i Irak. Hun ble født med misdannelse på ryggraden, men det som var verre, var at hun var elsket av moren, men faren forkastet henne. Etter flere år tok faren en ny kone for å prøve å få en sønn. Den andre kona fikk høyere rang i familien enn Saras mor, og siden hun hadde en innflytelsesrik stilling, behandlet den nye kona jenta dårlig. Stemora la forheksede amuletter og skrevne forbannelser under sengeklærne til Sara, noe som resulterte i demoniske manifestasjoner. Bortsett fra moras omsorg, var Saras barndom preget av neglisjering og fattigdom. Da hun vokste opp, ble den fysiske tilstanden forverret, og det ble verre og verre å flytte på seg uten hjelp fra mora. I tillegg støttet familien og samfunnet henne bort på grunn av misdannelsen. Likevel greidde hun å få seg en utdannelse og bli student ved et universitet.

I løpet av de siste årene har Sara blitt venninne med en kristen dame. Kvinnen kom og besøkte henne når Saras far ikke var til stede. Sara hørte om Jesus fra venninna og hun lengtet etter å få vite mer. Men det var motstand. Hver gang hun prøvde å si navnet Jesus var det onde ånder som fysisk hindret henne. Sara fikk Lukas-evangeliet som hun gjemte under puta. Sara leste evangeliet når hun hadde mulighet til det og troen begynte å vokse sakte i hjertet hennes. Hun lengtet etter å bli befridd fra mørkets krefter. Jesu nærvær ble svært realistisk for henne.

En kveld i september 2003 var en gruppe troende samlet, og Sara ble invitert. Mens gruppen tilbad og bad, erklærte Sara offentlig troen på Jesus. I løpet av den kvelden ble Sara fullstendig fri fra demoniske bånd. Hun kom ut fra mørket og inn i Guds lys. Etter den tid har Sara kunnet være en lengre periode sammen med de kristne vennene sine, og hun blir disippelgjort slik at kjærligheten til Jesus vokser for hver dag.

Som et svar på manges bønner er Gud aktiv i livene til muslimer i hele Irak. Heldigvis er ikke Saras historie et isolert eller helt unikt tilfelle. På tross av krig og ødeleggelse er Guds Ånd aktiv på de mest uventede stedene. Jesu Kristi menighet i Irak multipliseres og vokser i tro og frimodighet selv om den ennå er liten og i store vanskeligheter.

Bønneemner

Be om at de troende i de mange menighetene i Irak må se Guds innhøstningsåker blant Iraks muslimer (Matt 9: 35-38, 10: 1). Be om at frykten for muslimer som ofte griper hjertene og sinnene til irakiske kristne skal forsvinne når de stoler på Herren.

Be om at de historiske irakiske menighetene må bli oppmuntret og vekket opp. Be om at ungdommene i disse menighetene på ny må oppdage rikdommen de har i Jesus Kristus.

Be for økt fred og stabilitet i Irak. Be om at regjeringen må tillate religionsfrihet.

Be om at Gud må fortsette sitt arbeid blant det irakiske folket, og at mange må oppleve det samme nye livet som Sara opplevde.

Spikeren