Eric Clapton kritisert for å samarbeide med Van Morrison om anti-lockdown-sang

Av Spikeren. 

Etter kunngjøringen om at Eric Clapton og Van Morrison har gått sammen om en sang som er kritisk mot Covid-19-lockdowns, har de legendariske musikerne fått mye kritikk på sosiale medier - før noen engang har hørt melodien.

Singelen, med tittelen 'Stand and Deliver', ble skrevet av Morrison og fremført av Clapton og vil bli utgitt 4. desember. Inntektene fra sangen vil støtte Morrisons Lockdown Financial Hardship Fund, som gir bistand til musikere som sliter økonomisk på grunn av lockdowntiltak som forhindrer mange live musikkopptredener.

Morrisons engasjement burde ikke komme som noen overraskelse, da han slapp tre sanger som var kritiske for UK lockdowns i september og oktober. Claptons engasjement har imidlertid mange pro-lockdown-kritikere som kritiserer ham for hans tilsynelatende politiske holdninger.

“Det er mange av oss som støtter Van og hans bestrebelser på å redde livemusikk; han er en inspirasjon", fortalte Clapton Variety om hans engasjement. “Vi må stå opp og bli "counted" fordi vi trenger å finne en vei ut av dette rotet. Alternativet er ikke verdt å tenke på. Levende musikk vil kanskje aldri komme seg.”

Han kalte mangel på livemusikkhendelser på grunn av lockdown "dypt opprørende."

Til tross for at sangen ikke har blitt utgitt ennå, har kritikere allerede kastet seg over Clapton med både personlige og politiske angrep. 

”Selvfølgelig skrev Eric Clapton en anti-lockdown-sang. Han er en hvit supremacist” tvitret filmkritiker, Alan Zilberman, i en referanse til rasistiske kommentarer musikklegenden hadde kommet for flere tiår siden. Han har siden beklaget dem og sa at de gjorde ham "til skamme."

"Eric Clapton har vært, og er fortsatt britisk nasjonalistisk søppel", skrev musikeren Kristopher Goad.

"Og nå er de døde for meg," tvitret forfatter Kimberley Johnson. 

Jeg visste at Van Morrison var en idiot, men Clapton? Jeg antar at jeg ikke skal bli overrasket. Det vil knuse pappas hjerte. Faren min blir mer progressiv med alderen (som faren hans). Jeg antar at jeg gjorde det bra med å gi han Springsteens bøker i stedet for Clapton-ting. https://t.co/hfDosEugUX
- Jenni Breier (@JenniferLBreier) 27. november 2020

På den ene siden er Eric Clapton og Van Morrison tidligere rockestjerner. På den annen side er de nå 75 år gamle "white boys". https://t.co/n8HmsSx8av
- Keith Boykin (@keithboykin) 27. november 2020

Sosiale mediebrukere som er mer kritiske overfor lockdown-tiltak, har imidlertid rost Clapton og Morrisons innsats.

"Fikk akkurat vite at i tillegg til sin nye singel med Eric Clapton, har Van Morrison gitt ut tre andre låser mot låsing i år. Van the Man!" https://t.co/2numTAPaZz
- Michael Knowles (@michaeljknowles) 27. november 2020

"Van Morrison synger om frihet" https://t.co/NQVu40Es0L
- Ayn Rose (@ayn_rose) 27. november 2020

Kilde: RT.

Spikeren

Kommentarer