Foreldre saksøker for å tillate transseksuelle barn å endre kjønn på fødselsattest

Fra Breitbart - tipset av Kirkehøyden. 

Tre familier som hevder å ha transkjønnede barn, reiste i forrige uke et føderalt søksmål mot Arizona Department of Health Services, og utfordret statens lov som krever kirurgisk inngrep for å endre en persons kjønn på fødselsattest.

Barna er i alderen 13, 10 og 6 år, rapporterte Arizona Republic, og saken er anlagt i kjølvannet av et annet søksmål fra tenåringer som hevder å være transpersoner og saksøker staten for ikke å gi forsikringsdekning for operasjoner om sexoverføring som valgfri dobbel mastektomi og penektomi.

I følge rapporten hevder Lizette Trujillo at datteren hennes, som identifiserer seg som mann og som allerede har tatt pubertetsblokkere, blir skadet av den nåværende Arizona-loven, spesielt når barnet har ønsket å gjøre ting som å melde seg på et mannlig skolesportlag.

"Noe så enkelt som å få influensavaksine er problematisk," sa Trujillo til Arizona Republic. "Fordi jeg hadde et barn som presenterte som mann, og det hadde vi ikke på det tidspunktet forsikringen endret seg."

Hun sa at hun er bekymret for hvordan loven vil påvirke barnet hennes når hun søker på college og jobber.

"Du har ikke barn og tenker" Jeg håper verden er ekstra utfordrende "når det gjelder politikk, sa Trujillo. "Du vil at de skal ha alle opplevelsene og mulighetene i verden for å trives."

Asaf Orr, en advokat for Nasjonalt senter for lesbiske rettigheter, sa kravet om transseksuelle operasjoner for å forandre ens sex på en fødselsattest er grunnlovsstridig og i strid med lik beskyttelse og rettssikkerhet klausuler i 14 th Amendment.

"Denne bestemmelsen diskriminerer transpersoner ved å nekte dem tilgang til muligheten til å korrigere og ha en fødselsattest som samsvarer med deres kjønnsidentitet, noe som ikke-transpersoner har," sa Orr og la til at fordi de involverte barna er så unge, og allerede tar medisiner som blokkerer puberteten, trenger de aldri kirurgi.

American College of Pediatricians har imidlertid rapportert at eksperter på begge sider av spørsmålet om transseksuelle barn er enige om at 80 til 95 prosent av barn med en diagnose av kjønnsdysfori aksepterer sitt biologiske kjønn innen sen ungdomsår. Dermed kan en endring i kjønn på fødselsattest ikke vurderes før i sen ungdomsår, når vedkommende har utviklet de kognitive ferdighetene for å vurdere konsekvensene av et slikt trekk.

Når det gjelder de biologiske konsekvensene av transgenderbehandlinger for små barn, sa barneleger at det ikke er en eneste studie som viser de påståtte fordelene og mulige skadene som kan ramme barn som tar medisiner som blokkerer puberteten og kjønnshormoner.

Kollegiet bemerket også at, kanskje "av større bekymring", er når pubertetsblokkere gis i en alder av 11 år og etterfulgt av kryss-kjønnshormoner, vil barn sannsynligvis bli utsatt for sterilitet.

Kommentarer