NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 27. november 2020

Leger mener folk må advares om bivirkningene av koronavaksinen

Fra Nettavisen

Leger er redde for at bivirkningene fra vaksinene kan få alvorlige følger.

NEW YORK (Nettavisen): I et møte på mandag med det amerikanske smittevernsenteret CDC oppfordret leger dem med å være transparentene med tanke på hvilke bivirkninger som kan komme med de nye vaksinene som nå skal distribueres ut, melder CNBC.

Leger er bekymret.

Allerede tidlig i desember håper man å kunne starte den omfattende vaksinering mot koronaviruset her i USA.

Moncef Slaoui, som leder regjeringens vaksineprogram, uttalte tidligere denne uken at den første vaksinen blir godkjent 11. eller 12. desember, og at utsendelsen kan starte to dager etter. Vaksinene det er snakk om er fra Pfizer og Moderna, vaksiner man sier er 95 prosent effektive.

Men ifølge Business Insider og legen Sandra Fryhofer har de bivirkninger man skal være oppmerksomme på.

Sandra Fryhofer uttalte på møtet med CDC på mandag at vaksinene som nå skal sendes ut krever at man tar to doser, og hun er nå bekymret over at pasienter ikke vil komme tilbake for den andre dosen fordi de opplever ubehagelige bivirkninger etter den første sprøyten.

- Vi må virkelig gjøre pasientene oppmerksomme på at dette ikke er noen dans på roser. De kommer til å kjenne at de har tatt en vaksine. De kommer nok ikke til å føle seg helt fantastisk. Men de er helt nødt til komme tilbake for den andre dosen, presiserer hun.

Les hele saken på Nettavisen. Anbefales!