Ungarsk kulturkommissær beskriver George Soros som 'Europas gasskammer '

Av Spikeren. 

Szilard Demeter, kulturkommissær og sjef for Petofi Literary Museum i Budapest, brukte svært provoserende språk for å beskrive den ungarske-amerikanske finansmannen George Soros og hans påståtte innflytelse over EU-politikken.

"Europa er George Soros 'gasskammer," skrev den regjeringsoppnevnte kulturkommissæren i en kommentar . "Giftgass strømmer fra kapselen i et flerkulturelt åpent samfunn, som er dødelig for den europeiske livsstilen."

Han fortsatte med å karakterisere Soros som "den liberale Fuhrer", og insisterte på at forretningsmannens "liber-ariske hær skremmer ham mer enn Hitlers egen."

Artikkelen ble skrevet som en irettesettelse av Brussels voksende fiendskap mot Polen og Ungarn, på grunn av påståtte brudd på juridiske normer og menneskerettigheter innen blokken. Ifølge Demeter er ungarere og polakker de “nye jødene” i Europa. Begge land har tatt steg for å blokkere språk i et EU-budsjett som kan holde tilbake Covid-19 nødhjelpsmidler fra nasjoner som er anklaget for ikke å respektere demokratiske standarder. Warszawa og Budapest har fordømt bestemmelsen som en heksejakt rettet mot deres sosialt konservative regjeringer. 

Mens den ungarske regjeringen har vært frittalende om sin motstand mot Soros og hans velfinansierte talsmann for liberale formål, inkludert EUs kontroversielle innvandrerpolitikk med åpen dør, og som førte til en innvandringskrise, ser det ut til at Demeters artikkel har krysset en rød linje for mange. 

Den utløste opprør fra Ungarns Unified Hungarian Jewish Congregation, som karakteriserte artikkelen som "smakløs" og "utilgivelig."

Den israelske ambassaden i Budapest uttrykte lignende opprør. 

"Det er ikke noe sted å koble den verste forbrytelsen i menneskets historie, eller dens gjerningsmenn, til noen samtidsdebatt, uansett hvor viktig det er," skrev den israelske ambassaden i en tweet.

Soros, som selv er jøde, vokste opp i Ungarn og overlevde Holocaust. Noen hevdet imidlertid at opprøret over Demeters metaforer var feilplassert. 

"Demokratiske politikere sier det hver dag om Trump," bemerket en Twitter-observatør om raseriet over Hitler-sammenligningene. 

Statsminister Viktor Orban har kranglet med Soros i årevis. Sammen med regjeringen sin vedtok man en lovgivning som presset et universitet og en veldedighet finansiert av milliardæren ut av landet. 

Kilde: RT.

Spikeren

Kommentarer