Akademiiker ønsker å erstatte 'Baa baa black sheep' og 'Jingle Bells' med sanger av 'aksept og sosial rettferdighet'

Fra RT.com

De fleste tror ikke 'Jingle Bells' er en rasistisk sang, men de fleste er ikke Kate Pollard, en foreleser i musikkutdanning som er fast bestemt på å utrydde alle spor av uvitenhet fra klasserommet.

Pollard foreleser i musikkutdanning ved University of Nevada-Reno. Som mange innen høyere utdanning, tok hun imot doktrinen om Critical Race Theory, et sett med ideer som ser på historien til USA som en fortelling om "hvit overlegenhet", og krever at hvite mennesker beklager sitt eget "privilegium" og jobber for å "Dekonstruere" sin egen "hvithet".

For Pollard innebærer dette arbeidet å sørge for at Amerikas ungdommer aldri trenger å lytte til en sang som kan betraktes som vagt ufølsom. I et nylig blogginnlegg som kan leses som en tvungen tilståelse uttalte Pollard at hun har vært på en "antirasistisk reise", og innså at de uskyldige barneklassikerne hun lærte lærerne å bruke i klasserommet, er full av usynlig rasisme.

Blant melodiene er barnerim som 'Baa Baa Black Sheep' og julesanger som 'Jingle Bells' (en sang som folk flest refererer til sledeklokker, men Pollard mener det referanser til "blackface underholdning." ) Sanger med gammeldagse skildringer av afrikanske Amerikanere ('Shortnin' Bread' og 'Polly Wolly Doodle') er også ute, det samme er sanger som skildrer stereotyper av indianernes liv ('Land of the Silver Birch' får hugget, tilsynelatende pga. en linje om å bygge "min wigwam." ) Selv det patriotiske 'My land tis of Thee' må gå, fordi "det blir sunget fra det hvite koloniseringsperspektivet" og ser bort fra Amerikas innfødte historie, sa hun til Campus Reform, en konservativ studentorganisasjon som tok opp innlegget hennes denne uken.

Å fjerne disse sangene vil etterlate et gapende hull i musikklæreplanen, men Pollard ønsker å se dette tomrommet fylt med "et mer passende repertoar som fremmer aksept og sosial rettferdighet."

På slutten av innlegget hennes skifter tonen til å bønnfalle. "Jeg beklager overfor studentene mine som jeg lærte disse sangene til og enda mer", skrev hun. "Jeg kan gjøre bedre. Jeg vil fortsette å gjøre det bedre.”

Kommentarer