Århundrets idiot-trekk fra NRK

NRKs Hallvard Sandberg som dykkerekspert.
Av Bjørnar Røyset, FMI.no

NRKs «sannhetsguru» Hallvard Sandberg nå også som ekspert på dypdykking, uten bruk av dykkerklokke. Tidligere har Sandberg figurert som ekspert på både covid-19-«pandemien» og krigen mellom Russland og Ukraina.


Enten er NRKs journalister idioter, eller så tror statskanalen at nordmenn flest er det. Onsdag 8. mars kunne NRK med journalist og «ekspert på alt mulig» – Hallvard Sandberg presentere for seerne en fantastisk historie om at seks sivile personer i en liten seilbåt skal ha foretatt sabotasjen mot gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen i september i fjor.

Personene skal ha leid en ukrainsk-eid seilbåt, fraktet med seg sprengstoffet ut i Østersjøen, og med dykkermaske, snorkel og visstnok flasker på ryggen, dykket ned til mellom 70-80 meter, plassert sprengstoffet og utført sabotasjen. Ca. en times tid skal det hele ha tatt, i følge Sandberg.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

For å utføre en slik sabotasje-aksjon kreves det betydelig mengder med sprengstoff. I følge Militæranalytiker Jens Wenzel Kristoffersen kreves det minst ett tonn TNT per rørledning. Altså flere tonn sprengstoff som noen få personer med dykkermaske og snorkel skal ha brukt en liten time på å utføre.

Kildene til denne fantasi-historien er visstnok anonyme «tunge journalistiske miljøer». I motsetningen til når anonyme kilder hevder at Norge og USA står bak sabotasjen av Nord Stream, da er det selvsagt en «konspirasjonsteori».

Når det er sagt:

Russland planlegger å frigi «korrespondansen» om Nord Stream-sabotasjen.

Representanter for Russland ved FN sa at Tyskland, Danmark og Sverige kategorisk vil nekte Moskva all tilgang til informasjon om etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen.

«Vi blir nektet enhver tilgang til informasjon, samt enhver involvering, selv om vi er den direkte berørte parten. Vi ber om å få delta i etterforskningen, men vi får bare til svar at andre land etterforsker dette og at vi bør bry oss om våre egne saker», sier den russiske diplomaten Dmitri Poljanski.

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Russland ønsker å være transparente og vil nå sende sin korrespondanse med Tyskland, Danmark og Sverige angående etterforskningen av angrepene på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, til FNs sikkerhetsråd.

FNs sikkerhetsråd er ventet å stemme over resolusjonen om den internasjonale etterforskningen av sabotasje av rørledningene i slutten av mars, ifølge Poljanksi.

Bjørnar Røyset

Kommentarer