Jeg er ganske enkelt forbauset..

Av Dan Odfjell. 

Hvem uttalte dette, ingen annen enn Seymour Hersh den kjente og uredde amerikanske grave journalisten som offentliggjorde historien rundt Nord Steam gassledningene som ble sprengt sist høst i Østersjøen; en krigs handling med uante konsekvenser. Og Hersh la skylden direkte på Biden-regimet. Og utvilsomt, han ville vært død nå var det ikke fordi det ville ha gjort skandalen ennå større.. Og denne uttrykte forbauselsen til Hersh gjalt hvordan USA´s hoved aviser sammen med Det Hvite Hus fortier avsløringen, som inkluderte muligheten av at Norge som Nato-land var delaktig. Også Norge fornekter sin delaktighet, dvs gjennom en absolutt taushet i denne tidenes kanskje viktigste sabotasje operasjon noensinne - med dramatiske  konsekvenser. Det eneste den amerikanske utenriks talsmannen Ned Price har kommet med, er dette nærmest «god dag mann økseskaft» svaret:

«Disse bombeangrepene har ikke funnet sted på amerikansk jord. De har blitt utført på våre partneres territorium, og jeg overlater det til dem å uttale seg om etterforskingen av disse hendelsene».

EU-landene tør neppe konfrontere «mafia sjefen selv» mht Nord Stream-sprengningene, og Danmark, Sverige og Tyskland har enten fått beskjed om å holde kjeft eller å forstå «sitt eget beste» inntil så lenge. Men hvor lenge er det? I mellomtiden sprer redselen seg rent generelt mht atomkrig, når nå Kina er på Russlands side. Alle, absolutt alle i Europa, ønsker våpenhvile og forhandlinger mht Ukraina, men ikke Biden-regimet.. Russland og Kina vil det, resten av verden ser på galskapen i ren forskrekkelse, ingen er imot en fredelig løsning, slettes ikke det amerikanske folket.. Og nå etter Nord Stream avsløringene ennå mindre. Men krampaktig fornekter Biden sin egen brøler.

Slik det nå ser ut har, USA, under Biden-regimet, dummet seg noe alvorlig ut, også overfor sine egne Nato-allierte. For hver dag som går øker forbitrelsen spesielt i Tyskland over USA´s imperialistiske og denne råe krigshandlingen, rettet spesielt mot Tyskland ved å sprenge de to gassledningene. USA-tvilere har fått bekreftet at Ukraina-krisen har hatt «en ond og hensynsløs far» helt fra før 2014 av, og at Ukraina nå ofres og søkes brukt til å ødelegge Russland. Vi som er noenlunde nøytrale, må spørre oss selv, hvorfor dette tilsynelatende voldsomme Russland hatet, om hat det er, spesielt fra Biden-administrasjonen? 

Hva har Russland tidligere gjort for øyeblikkelig å fortjene total ødeleggelse? De hevder blant annet å måtte forsvare seg selv mot Nato´s stadig østlig ekspansjon. Eller, er det kanskje USA som plutselig har oppdaget seg kommet bakpå, i dekadens og arroganse? Men kanskje dette urimelige «hatet» tilhører Biden-Presidenten selv, av tidligere Ukraina opplevelser eller andre grunner han vet best. Som han ikke vil forklarer oss om. Og det mistenkelig gjør også oss mht Norges rolle, med felles grense til Russland.

For å avslutte dette innlegget siterer jeg Seymour Hersh angivelige refleksjoner: 

«Man fryktet at Europa ville trekke seg ut av konflikten. Nå har Biden gjort det klart for Europa: «Dere er annenrangs». Sabotasjen vil ha skrekkelige følger for europeere. De politiske konsekvensene vil være enorme for USA. Biden og hans folk i Det hvite hus har nektet for at det jeg har kommet frem til i mine undersøkelser, er riktig, og gjør det fortsatt mens de blir støttet av pressen. Min tidligere arbeidsgiver for eksempel, New York Times, skriver av en eller annen grunn ikke lenger om temaet, men ignorer det på samme måte som Washington Post. De politiske følgene for oss vil vise seg på lang sikt, det vil til og med kunne innebære at noen land forlater Nato, for det å la dem være ute i kulden er ikke så ille for Biden. Mye viktigere synes det å føre en militær konflikt som han ikke kommer til å vinne. Jeg er ganske enkelt bare forbauset».

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer