Norsk motstandskrafts endelikt?

Kong Sverre
Av Dan Odfjell. 

Våre politikere snakker så fint om demokrati, som i vår tid kun til en myte blitt. Men den gamle folkelige motstandskraften som eksisterte i vikingtiden, så godt fortalt og illustrert i storverket Flatøybok, viser at på tvers av sin råhet at kongene kunne felles av folket for dårlig styre. Dersom de oppførte seg uforstandig kunne de sågar taes av live. Råhet ja, men et styre som fungerte blant egalitære kvinner og menn, og som ga oss et sterkt Norgesvelde, spredd ut fra Norge til Island, Grønland, Færøyene, Orkenøyene, Shetlands øyene og videre til steder i Scotland, Irland og helt til Isle of Man. Jeg leser nå bind IV av verket som forteller oss mye om Kong Sverre, den såkalte birkebeinerkongen som talte Roma midt imot. Fascinerende.

I vår tid mangler vi uredde kvinner og menn som synes å ha abdisert og/eller å ha latt oss uforstandig i stikken, underlagt EU-veldet, korrupt, falleferdig og uten den nødvendige og iboende patriotismen og kraften til en gang å kunne bære seg selv. Vent og se. Globalist-politikere tror på FN, og at de er verdensmestre med folk som Erna Solberg i spissen med dårlig, ja noen nær uten utdannelse; mange vet knapt forskjell på fremme og bak på seg selv engang, og med de «nye nominerte» som alltid er politisk bøyelige og feige tildels korrupte og som ikke skjønner eller enser vår usle underdanighet til EU; oss ulovlig fratatt den billige strømmen etc, et grelt eksempel på nok et grunnlovsbrudd. Samt oss som land fattiggjort og av-industrialisert. I det gamle Norgesveldet ville hverken Jonas Gahr Støre eller Erna Solberg ha overlevd, det synes sikkert.

Nå da Odfjell, stor i kjeften? Kan du bevise det? Nei, men alt koker heldigvis ikke ned til jus, men til det langt viktigere her i verden, opprettholdt tillit. Jeg ble nylig spurt av en debattant om jeg kunne fortelle litt fra mitt andre fedreland, Chile, som jeg har frekventert siden 1970, like før Salvador Allende ble valgt. Og som jeg har bebodd fast de siste mer enn 8 år. Jeg kan da fortelle, her har de et system som forenkler og forhindrer advokatmat: alle ansettelser er basert på tillit, i Latinske og andre utviklingsland så viktig, at alle ansettelser her har en fast legal standard som på forhånd stipulerer en avtalt sluttgodtgjørelse, nemlig en inflasjons justert månedslønn for hvert års ansettelse i jobben, maksimum 11 eller 12 sådanne. Dette blir selvregulerende til disiplin, begge parter erkjenner realiteten og forstår og vet at tillit ligger i bunn. Det forenkler arbeids forholdet dramatisk, ingen oppsigelses rettssaker er nødvendig. 

Ja, hva annet kan kort rapporteres: Chile som Norge er langt men smalere, i en nord-syd akse hvilket betyr ørken i nord og tilsvarende Nordkapp i syd, vulkan-fjell, innsjøer og elver midt på, ikke helt ulikt midt Norge. Vi bor utenfor Santiago en by på rundt 8-9 millioner med et middelhavs klima, men pga den kolde Humbolt strømmen, kjølige netter og varme dager, et flott klima for vestlendinger, nesten ikke regn i nær 7-8 sommer måneder. Faktisk mangel på regn er et jordbruks problem der kanaler fra Andes-fjellene ikke kan hjelpe til. Et vakkert spansk-talende land som byr på det meste, men få nordmenn har funnet veien hit. Med Andesfjellene i øst ligger landet «beskyttet» av Stillehavet i vest, med et mellomliggende kupert terreng. Vi stortrives, sydover som sagt mye likt Norge. 

Så tilbake til våre hjemlige norske problemer som jeg nær like godt kan følge herfra, i en elektronisk verden. Hele verden, i hvert fall den vestlige verden, synes hektet på Woke og annen utrert politikk, i en totalitær og løgnaktig kjøre retning. Biden-regimet synes til nær galskap blitt uten at folk i Norge blir fortalt det; undres på hvorfor? Kan det være så enkelt at våre elite politikere alle er liberalistiske venstrevridde, selv Høyre? USA som tidligere har vært fyrtårnet for frihet og ytringsfrihet ligner stadig mer på det motsatte. Men synes krigsmotivert også andre steder enn bare i Ukraina. Jeg frykter en voldsom propaganda krig som nærmer seg nå atomkrig, om ikke fornuften får innpass. Gjelder det for Biden å avlede oppmerksomhet vekk fra sine store hjemlige problemer eller er det tilvante imperalistiske fordeler som må holdes ved like? Som Europa seg underdanig?

Eller er dette en økonomisk krig med LNG som jokeren? Da passer jo sprengningene av gassledningene i Østersjøen pent inn. For USA sitter på verdens største gassreserver og kan derved dominere verdens økonomien.  Og trillioner av dollars trykkes som senker dens verdi som ikke skader USA, iallfall ikke i første runde. Store ting er under oppseiling og spørsmålet synes om atomkrigen nå er uungåelig. Biden-regimet er skyldig i Nord Steam sprengningen men senest ifølge Seymour Hersh vil de aldri innrømme det. For en skitten verden, politikere er som hestehandlere, de kan ikke stoles på. Heller ikke i Norge.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer