Stå ham imot, faste i troen!

Av Øivind Andersen. 

«Stå ham imot, faste i troen!» 1 Pet 5, 9

 Hvordan får jeg seier over mine fristelser? Spørsmålet er alltid aktuelt, både fordi en kristen har det gamle mennesket i seg, og fordi han er utsatt for djevelens listige angrep. [Ef 6, 11]

 Vi som tror på Jesus, har to naturer i oss: Den nye, det gjenfødte sinn, det som er av Gud og som Gud. Men vi har fremdeles i oss kjødet – det gamle menneske – som er gudfiendtlig, og som stadig strider mot det nye sinn i oss. «Kjødet begjærer imot Ånden og Ånden imot kjødet; disse står hverandre imot, så I ikke skal gjøre det I vil». Gal 5, 17. Meningen er at vi gjennom denne kampen skal få seier over det gamle menneske.

 Satan bruker vårt gamle menneske til å friste oss. «Enhver fristes idet han dras og lokkes av sin egen lyst.» Jak 1, 14. Han frister oss også på utallige måter utenfra, gjennom andre mennesker og gjennom innskytelser i vårt hjerte.

 Derfor er det i sannhet aktuelt å spørre om hvordan vi får seier!

 Mange som bekjenner seg som kristne i dag, ligger under for synder som er høyst utilbørlige for en kristen. Det kommer enten av at de i det hele tatt ikke kjemper alvorlig imot sin synd, eller av at de kjemper uærlig: De kjemper mot syndens utslag og følger, men ikke mot selve lysten til å synde. Slike kristne er i stor fare. De lever etter kjødet. Og «dersom I lever etter kjødet, da skal I dø». Rom 8, 13.

 Det gjelder i sannhet å ta kampen opp og kjempe ærlig: ville selve synden med dens lyster til livs!

 Skal denne kampen lykkes, må vi kjempe ved å ta vår tilflukt til Jesu seier!

 Det nytter ikke å be Gud om kraft, og gå og vente på en kraft som skal komme. Vår seier er vunnet av Jesus, og vi eier den i ham.

 Den kamp som fører til seier, kalles i Guds ord: troens gode strid. [1 Tim 6, 12] Ved at vi står djevelen imot, faste i troen, må han fly fra oss, og vi seirer over ham.

Kommentarer