Abbas benekter oppfordring til jødehat


ICEJ: Av tom, 29.05.2013

Under en tale til Verdens Økonomi Forum, hevdet president Mahmoud Abbas at PA (palestinske selvstyremyndigheter) ikke oppfordrer til jødehat, og at de ikke har i sin undervisning en diskriminering av jødedommen, men jobber for "å spre en fredskultur" blant palestina-arabere. "Vi lærer og underviser ikke våre barn til å hate, eller diskriminere noen religion, om det er jødedom eller noen annen," sa Abbas.

På den annen side har Palestinian Media Watch (PMW), en gruppe som holder oversikt over palestinske selvstyremyndigheters medier, pekt på at de har identifisert utallige hendelser hvor Abbas påstander blir motsagt. I en e-post til journalister forteller Palestinian Media Watch at deres leder Itamar Marcus nylig sendte en 35 siders rapport til medlemmer av den amerikanske kongressen om palestinske selvstyremyndigheters forskjellige oppfordringer til jødehat.

Rapporten dokumenterer at "amerikansk støtte til palestinske selvstyremyndigheter er med på å støtte promotering av hat, hyllest av terror og benektelse av Israels rett til å eksistere," forteller Palestinian Media Watch.

Palestinian Media Watch peker også på flere hatefulle videoer vist på PA TV. Denne viser at barn blir lært opp til at jøder er "griser" og "Allahs fiender." Se filmen HER.

I en annen film, nylig vist, sier Jibril Rajoub, en fremstående leder i de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah, at om de hadde hatt atomvåpen, ville de ha brukt de mot Israel. Se filmen HER.

Dette er kun to av de mange forholdene som har blitt dokumentert av Palestinian Media Watch, som viser at Abbas påstand er fundamentalt feil. Se videoen av Abbas uærlige tale HER.

Kommentarer