Mazyar Keshvari kalt "Uncle Tom" av AP-politiker i rasistisk twitterutspill

Dagbladet:


NETTHETSET: Mazyar Keshvari, tredjekandidat for Frp i Oslo, blir kalt «Uncle Tom» av en Ap-politiker på Twitter.

- Hvis en Frp-politiker hadde sagt noe tilsvarende til en Ap-politiker basert på etnisitet, ville det tatt helt av, sier Frp-kandidat Mazyar Keshvari.
Bystyrerepresentant for Frp i Oslo og partiets tredjekandidat til Stortinget fra hovedstaden, Mazyar Keshvari, synes det er «ugreit» og «uverdig» at bystyremedlem (Ap) i Sandefjord og nestleder i Fagforbundet i Vestfold, Eddie Whyte, kaller ham «Uncle Tom» på Twitter.

Whyte refererte til et intervju morsmal.org hadde gjort med Keshvari, hvor Frp-politikeren uttrykte at innvandringen bør begrenses, slik at man kan ta bedre vare på de innvandrerne i Norge som ikke er godt integrerte. Keshvari er selv av iransk opprinnelse.

«Typisk Uncle Tom» skrev Whyte til Keshvari på Twitter i går.

- Gå i seg sjøl
- Det jeg sa i intervjuet var ikke mye å hisse seg opp over, men det hadde vært helt greit om han hadde uttrykt sin misnøye på en saklig måte. I de posisjonene han har, burde han vite hvordan han bør oppføre seg. Han er bystyremedlem, nestleder i Fagforbundet, sosialarbeider og kulturarbeider, påpeker Mazyar Keshvari.

Frp-politikeren mener det tegner seg et mønster av at venstresidas representanter kan tillate seg langt mer enn høyresidas representanter, uten at det vekker reaksjoner.

- Hvis en Frp-politiker hadde sagt noe tilsvarende til en Ap-politiker basert på etnisitet, ville det tatt helt av. Det er litt sånn at hvis du er fra venstresida, kan du si og gjøre hva du vil. Venstresida bør gå litt i seg sjøl, sier Mazyar Keshvari.

Han har aldri møtt eller snakket med Eddie Whyte.

"palestinaaktivist"  og rasist Eddie Whyte til venstre på bildet
- "Filleting" Eddie Whyte feier bort sitt rasistiske utspill med at Frp's Keshvari bare prøver å "spille offer"

«Uncle Tom» eller «Onkel Tom» er en romanfigur fra boka «Onkel Toms hytte» skrevet av Harriet Beecher Stowe, utgitt i 1852. Boka handler om slaveriet i USA sett fra slavenes perspektiv. Romanen beskriver slaven Tom som forblir tro mot sin eier til tross for at han blir mishandlet.


- Onkel Tom-begrepet henspeiler på at noen svikter sine egne. Det har ingen ting med hudfarge å gjøre. Jeg vet ikke hvilken hudfarge du har, men du kunne ha vært en Onkel Tom du også. Keshvari, som selv er innvandrer, bruker sin posisjon i det som er Norges mest innvandrerfiendtlige parti til å nekte andre innvandrere det han selv nyter godt av, sier Eddie Whyte til Dagbladet og legger til:

- Det er typisk Frp å fremstille seg selv som offer for å dekke over deres innvandringsfiendtlige politikk. Dette er en filleting. Som Frp-politiker med innvandrerbakgrunn hadde jeg trodd at Keshvari var litt tøffere. Han burde heller se på innvandringspolitikken til Frp og gjøre noe med den. Nå vet ikke jeg når Keshvari kom til Norge, men hadde Frp styrt landet, er det ikke sikkert han hadde kommet inn, sier Eddie Whyte.

Kommentarer