Svenskene gjør som Norge - danner nytt kristent parti

Nå følger svenskene etter oss her i Norge og danner et nytt og mer kristenkonservativt parti. Det ser ut som at våre svenske brødre og søstre også har fått nok av politisk sekularisme. Vi ønsker derfor det nye svenske "Kristna Värdepartiets" hjertelig velkommen. Her er et utdrad fra deres nye hjemmeside:


Välkommen till Kristna Värdepartiets hemsida. Kristna Värdepartiet startades 4 januari 2014. Det innebär att partiets organisation och ideologiska dokument är under uppbyggnad. Skälet till varför partiet startades är att många väljare med kristna värderingar har kommit att känna sig allt mer politiskt hemlösa i det svenska politiska klimatet. Om du upplever att vårt principprogram beskriver dina övertygelser och om du vill vara med att forma partiets politik är du välkommen att höra av dig.

Vår politiska vision tar spjärn för tron på människovärdet. Vi vill se ett Sverige där varje människa ska räknas som värdefull enbart i kraft av att hon är människa, oavsett om hon är ung, gammal, man, kvinna, född eller ofödd.

Vi kommer bland annat jobba för att:
  • skydda våra minsta medborgare genom göra aborter olagliga
  • stärka och stötta familjer
  • minska statens inflytande
  • förbättra svensk skola och utbildning
För en överblick över vad vi står för, gå till fliken Principprogram

Kommentarer