Forsøkte å sette publikum i kontakt med sine døde slektninger

I helga arrangerte Märtha Louise (42), Elisabeth Noreng (46) og det selverklærte mediumet Lisa Williams (41) seminar i Oslo, der Williams blant annet forsøkte å sette publikum i kontakt med sine døde slektninger.

I den anledning har jeg lyst å ta frem en liten historie fra Bibelen, der Kong Saul får en kvinne til å mane frem profeten Samuel fra de døde. Historien finner du i 1 Sam 28,6-17:

Da Saul spurte Herren om råd, svarte ikke Herren ham, verken i drømmer eller ved urim eller ved profetene. Da sa Saul til tjenerne sine: «Finn meg en kvinne som kan mane fram døde, så vil jeg gå til henne og spørre henne.» Tjenerne hans sa til ham: «Det er en kvinne i En-Dor. Hun kan mane fram døde.» Så gjorde Saul seg ukjennelig og tok på seg andre klær. Så drog han av sted, og to menn var med ham. Om natten kom de fram til kvinnen, og han sa: «Jeg ber deg, spå for meg ved å mane fram for meg den jeg nevner for deg.» Da sa kvinnen til ham: «Hør, du vet selv hva Saul har gjort, og hvordan han har drevet bort fra landet alle som maner fram døde, og dem som driver med spiritisme. Hvorfor legger du da en snare for mitt liv*, så jeg må dø?» Men Saul sverget for henne ved Herren og sa: «Så sant Herren lever, skal det ikke komme noen skyld over deg på grunn av dette.» Da sa kvinnen: «Hvem skal jeg mane fram for deg?» Og han sa: «Du skal mane fram Samuel for meg.» Men da kvinnen fikk se Samuel, skrek hun høyt. Kvinnen talte til Saul og sa: «Hvorfor har du sveket meg? For du er Saul!» Kongen sa til henne: «Frykt ikke! Hva så du?» Kvinnen sa til Saul: «Jeg så en ånd som steg opp fra jorden.» Da sa han til henne: «Hva slags skikkelse har han?» Hun sa: «En gammel mann kommer opp, og han er dekket med en kappe.» Da skjønte Saul at det var Samuel, og han falt på kne med ansiktet mot jorden. Samuel sa til Saul: «Hvorfor har du uroet meg ved å mane meg fram?» Saul svarte: «Jeg er i stor trengsel. For filisterne går til strid mot meg, og Gud har vendt seg fra meg og svarer meg ikke mer, verken ved profeter eller ved drømmer. Derfor har jeg kalt på deg, så du kan gjøre kjent for meg hva jeg bør gjøre.» Da sa Samuel: «Hvorfor spør du meg, når Herren har vendt seg fra deg og er blitt din fiende? Herren har for Sin egen skyld gjort det Han talte ved meg. For Herren har revet kongedømmet ut av din hånd og gitt det til din neste, til David.

Mens mediene irriterer seg mest over at det gjøres buissiness på den spiritualismen som Martha Louise og hennes kompanjonger driver med, er jeg mere redd for hva de langsiktige ettervirkningene kan komme til å bli, både for Martha Louise, hennes medspillere, publikum, folk og land.

For det er farlige saker disse damene leker seg med, og ingen av dem ser ut til å skjønne alvorligheten av dette som de holder på med. Bibelen advarer meget sterkt mot dette med å kontakte de døde, for her kan man nemlig komme i kontakt med ånder og demoner som slett ikke er den de gir seg ut for å være.

I 1Sam 28,14 står det: "Da skjønte Saul at det var Samuel, og han falt på kne med ansiktet mot jorden." - Saul, som hadde forlatt Gud og som derfor ikke fikk svar på bønnene sine, "skjønte" plutselig at kvinnen hadde fått kontakt med det han mente var ånden til den døde profeten Samuel, og så "falt han på kne med ansiktet mot jorden" for denne ånden, og på toppen av det hele spør han denne ånden om råd om hva han skulle gjøre. - Ser du de store farene som ligger og lurer her?

Det er akkurat det samme Martha Louise og hennes medspillere holder på med, og de har til og med gjort det til sitt levebrød. Personlig bryr jeg meg ikke om billettprisen er 1500 eller 15000, for de sjelelige konsekvensene er langt mer alvorlige for de som måtte bli dradd inn i denne farlige leken. Jeg synes det er både trist og synd at vår egen kjære Martha Louise har rotet seg inn i disse tingene. For ikke bare farer hun vill selv, men hun er med på å lede mange andre på avveier også. Dette kan få meget tragiske konsekvenser til slutt, både for Martha Louise selv, og for de som hun fører på avveie.

Kommentarer