Arbeiderpartiet på sitt laveste med Støre som leder

Arbeiderpartiet faller til det laveste nivået siden Jonas Gahr Støre overtok som partileder, viser januarmålingen til Dagens Næringsliv. Samtidig faller både Venstre og SV under sperregrensen.
Arbeiderpartiet har en nedgang på 3,1 prosentpoeng, mens Høyre bykser tilsvarende fram, ifølge Sentios partibarometer.

– Støre oppleves nok som litt utydelig. Den ene dagen er Ap enige om politikken og den andre dagen er de kritiske mot hele regjering, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagens Næringsliv.

Ap-leder Jonas Gahr Støre medgir at flyktningsituasjonen er en årsak til nedgangen, men han mener partiet ikke har vinglet.

– Jeg har forståelse for at statsministeren føler seg presset og ikke får med seg Arbeiderpartiets politikk, men jeg kan berolige henne med at vår linje er fast, sier Støre.

Ap er fortsatt det største partiet med en oppslutning på 32,5 prosent (-3,1), etterfulgt av Høyre på 24,1 prosent (+3,5), Frp 17,2 prosent (+0,6), Sp 6,4 prosent (-0,7), MDG 4,4 prosent (0,0), KrF 4,3 prosent (0,0), SV 3,8 prosent (+0,2), Venstre 3,4 prosent (-0,5), Rødt 1,5 prosent (-0,7) og andre partier 2,3 prosent (+0,7). (©NTB)