Eselet i brønnen

En dag falt en bondes esel ned i en brønn. Dyret hylte miserabelt i timevis mens bonden prøvde å finne ut hva som måtte gjøres. Til slutt bestemte han seg for at siden dyret var gammelt, og brønnen likevel trengtes å fylles igjen, var det ikke verdt å ta opp eselet.

Han inviterte alle naboene sine til å hjelpe seg. De fikk en spade hver, og begynte å spa jord og møkk ned i brønnen. Eselet skjønte med en gang hva som skjedde og hylte av all sin kraft. Så ble det plutselig, til alles forbauselse, helt stille.

Noen spatak senere kikket bonden endelig ned i brønnen og han ble overrasket over det han så. For hvert spadetak med jord som landet på ryggen til eselet, gjorde det noe fantastisk. Det ristet av seg jorda og tok et steg opp.

Så mens bondens naboer fortsatte å spa jord ned i brønnen, fortsatte eselet å gjøre akkurat det samme. Det ristet jorden av seg og tok et steg opp. Ganske snart kunne eselet til alles begeistring klatre ut av brønnen og vandre lykkelig ut i fritt lende.

Moral:

Livet kommer til å spa møkk på deg. All slags møkk. Trikset for å komme ut av brønnen er å riste det av seg og ta et steg opp. Hvert problem vi opplever er som en stein kan trå videre på. Vi kan komme oss ut av de dypeste brønner bare ved å ikke stoppe og aldri gi opp. Rist det av og ta et steg opp!

1 Pet 5,7 "Kast all deres bekymring på Ham, for Han har omsorg for dere."

Spikeren

INFO
Mandag 30 mai klokka 19.00 skal Jan Hårstad holde foredrag om islam og globalisme i Josefine gt. 12, Oslo.