NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 6. november 2017

Hva vil NRK lære oss?

Av Dan Odfjell.

Med denne overskriften på resett.no tok Geir Valle 19/10/17 kritisk for seg NRK i etterkrigs-tiden som et politisk instrument i statens hender. Målsettingen (ifølge ham) kan beskrives som å smøre, og å få frem et velregulert samfunnsliv, med å opplyse om de rette meninger og holdninger.  Helt til 90-tallet var NRK suveren, en monopolist som jobbet, og fremdeles jobber for å påvirke ungdommen; propaganderende en for den av seg ønskede utvikling. Nåværende kringkastingssjef heter Thor Gjermund Eriksen, avbildet og omtalt av meg på dette nettstedet 17/10/17.

Som nevnt har Eriksen både SV og Ap på sitt rulleblad. Av Hans Rustad omtalt som en slugger, og av ham beskrevet «som å representere det ved Ap-kulturen som mange har fått nok av: Selvrettferdigheten, dobbelt-moralen, maktarrogansen og nå promoteringen av islam».

Jeg siterer enklest de to siste avsnittene til ovennevnte Geir Valle: «Så hva er nå greia med «Faten tar valget» og serien «Skam» egentlig? Her får vi forklart hvordan en muslimsk jente er: Hun bruker hijab og ber 5 ganger om dagen! - Er dette en ønsket utvikling når vi ser hvilke utfordringer denne totalitære religionsutøvelsen har i det norske samfunnet?

Vi opplever at etniske norske ungdommer også underkaster seg totalitarismen og tror på doktrinen om at «Vesten er den store satan» og at «det er stort å dø for Allah (noen av dem blir fremmedkrigere for IS). Trekker en det langt nok så er dette det budskapet NRK er med på å formidle, og at samfunnet trenger islam. Er islamske verdier noe vi må implementere i Norge fordi vi har mange norske muslimer? Det later til at NRK mener det. I alle fall gir de ikke unge jenter med muslimsk bakgrunn mange andre forbilder enn det som det undertrykkende prestestyret til islam har å tilby, med hijab og bønn 5 ganger daglig».

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant