NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 16. mars 2019

Kurderne krever "Nürnbergdomstol" for IS-krigerne

Fra Norge IDAG.

Kommentar av Anita Apelthun Sæle.

Det er ikke urimelig at kurderne krever internasjonal oppmerksomhet og et tribunal – tilnærmet slik Nürnbergdomstolen var for Hitler-Tysklands massemordere.

Det er aktuelt om Vestens mange «leverandører» av IS-krigere nekter å ta dem tilbake. Og det ser ut til at flere land betakker seg for å huse mennesker som har begått de verste forbrytelser, inkludert massemord, ut fra en ideologi som er paret med religion.

Det står også kamp om skjebnen til de såkalte IS-brudene, som jo har drevet en vesentlig del av propagandaen på internett for IS-staten, og som har forsvart både massemord, krigsbytte og barbarisk slavehold av jesidikvinner. Og så er det alle barna, som jo er fullstendig uskyldige, men som er sammen med sine hjernevaskede mødre.

I en kurdisk fangeleir fins også en ung, meget vakker, somalisk kvinne som nå vil hjem til USA. Men USA sier klart at USA ikke er hennes hjem. Hun er født i USA, men far jobbet på ambassaden og kvinnen har oppfordret til terror på amerikansk jord. Hun har også oppfordret til drap på amerikanske soldater. Og hun har vært gift med tre forskjellige IS-krigere. Broren taler hennes sak, men han ser faktisk ut som han er i slekt med IS-krigerne selv. USA vil ikke ha henne til sitt land.

Fra England reiste hele 900 ungdommer for å slutte seg til Islamsk Stat. Hvor de er nå, vites ikke, men to dusin skal være i kurdiske fangeleirer i nord-øst Syria, altså kurdisk område.

Les mer i Norge IDAG