Bill Gates mener alle rike land bør gå over til 100% syntetisk biff

Fra Blazemedia. Tipset av Kirkehøyden. 

Bill Gates ønsker at rikere nasjoner over hele kloden skal slutte å spise biff og i stedet bytte til laboratoriedyrket eller plantebasert alternativ "kjøtt" i et forsøk på å bekjempe klimaendringene.

Microsoft-grunderen satte seg sammen med MIT Technology Review for å annonsere sin nye bok, "How to Avoid a Climate Disaster", og ga sine synspunkter på hvilke mulige løsninger som kan være levedyktige - eller ikke.

Et område der Gates har blitt mer optimistisk, er ideen om å føre folk vekk fra storfekjøtt, siden kyr er kjent som miljøskadelige på grunn av utslipp fra flatulens.

Om dette emnet sa Gates til MIT: "Når det gjelder husdyr er det veldig vanskelig. Det er alle tingene der de gir dem mat, som om det er en forbindelse som gir deg 20% ​​reduksjon [i metanutslipp]. Men dessverre, de bakteriene [i fordøyelsessystemet som produserer metan] er en nødvendig del for å bryte ned gresset. Og så vet jeg ikke om det vil være noen naturlig tilnærming der. Jeg er redd de syntetiske [proteinalternativene som plante-baserte burgere] vil være påkrevd for biff."

Gates fortsatte med å annonsere en rekke selskaper han investerer i som produserer kjøttalternativer, som Memphis Meats, Beyond Meat og Impossible Foods, og bemerket at "når det gjelder skala i dag, representerer de ikke 1% av kjøttet i verden, men de er på vei."

Han la til at han ikke tror at slike alternativer ville være levedyktige i verdens fattigste land der "vi må bruke dyregenetikk for å dramatisk øke mengden storfekjøtt per utslipp for dem."

Gates erklærte da:

Jeg tror alle rike land bør gå over til 100% syntetisk biff. Du kan bli vant til smakforskjellen, og påstanden er at de skal få den til å smake enda bedre over tid. Til slutt er den grønne premien beskjeden nok til at du på en måte kan endre [oppførselen til] mennesker eller bruke regulering for å helt skifte etterspørselen.

Teknologititanen klaget også over tilbaketrekning i Kongressen fordi han ønsket å merke de falske kjøttproduktene som "biff", men han erkjenner at ideen hans kanskje ikke kommer til å ta av med en gang.

Kommentarer