Sveriges kirke sier at den kan beskrives som 'trans' i brev til transpersoner

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

Den svenske kirken har hevdet at det er en ”trans” kirke i et brev adressert til transpersoner og undertegnet av nesten 1000 geistlige medlemmer og andre tilknyttet kirken.

Sveriges kirke publiserte sitt “Personlige brev til transpersoner” på nettstedet sitt på tirsdag, forfattet av fire prester og en teolog.

Forfatterne hevder at den svenske kirken består av mange individer, hvorav noen er transpersoner, og sier: “Kirken består også av transpersoner. Derfor kunne kirken beskrives som trans.”

Forfatterne trekker spesielt frem "transeksklusiv feminisme" og sier: "Vi sørger over den delen av feminismen som har kjempet for rettighetene og nå ønsker å begrense din."

"Vi ser at transeksklusiv feminisme bruker en retorikk som vi anerkjenner fra radikale høyreorienterte kristne grupper og høyrepopulister," uttaler forfatterne.


Såkalte “transeksklusjonelle radikale feminister” eller “TERFs” har vært noen av de mest høylydte kritikerne av transseksuell ideologi de siste årene, og mange blir beskyldt for transfobi av transgenderaktivister.

Begrepet "TERF" ble til og med brukt på Harry Potter- forfatteren JK Rowling i fjor etter at aktivister hevdet at den liberale feministen hadde kommet med kommentarer de anså som transfobe, for eksempel å si at biologisk kjønn er ekte.

En rekke lesbiske feminister i Frankrike sier at de også har blitt beskyldt for transfobi - ikke for kommentarer de har kommet med, men for ikke å være seksuelt tiltrukket av transkvinner som ble født mannlige.

11 kvinner publiserte i forrige måned og undertegnet et brev som fordømte seksuelle overgrep fra transpersoner og angrep fra ekstreme venstreorienterte Antifa-ekstremister på grunn av deres synspunkter.


I mellomtiden sier den svenske kirken at "Du, jeg, vi alle trenger en bred feministisk solidaritet som bekjemper smale kjønnsnormer."

”Vi tror på en kirke og en Gud som ønsker mennesker velkommen utenfor makt, nasjonale grenser, etnisitet, seksuell legning, kjønn og kjønnsidentitet. Menneskeheten i alle regnbuens farger, helt fantastisk og uendelig i sitt mangfold,” sa forfatterne.

Den ultraliberale svenske kirken er kjent for sin omfavnelse av progressive saker, og noen av prestene viser også en forkjærlighet for islam.

Erkebiskop Eva Brunne hevdet for eksempel å ha mer til felles med muslimer enn med høyreorienterte kristne.

 

Kommentarer