NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 17. august 2021

Grøftegnomene

Av Crytearia. 

Drømmen om det klasseløse samfunn halter videre for sosialister av alle grener og avskyggninger selv om de på vegen selvforskyldt skeiser fra den ene grøfta til den andre, dette i løpet av relativt kort tid (historisk sett), ihuga sosialister er derfor å anse som grøftegnomer i min verden.

Grøftetilværsla er normaltilstanden for halvblinde gnomer hvor det harde livet i grøfta er omringet og preget av et dunkelt mørkt tåkelandskap hvor alle nyanser fremstår som grå skygger, det gjør at etikk og absolutte moralske prinsipper kjent fra andre verdener blir ganske flytende og kan forandres til enhver tid. Av og til hender det at de med stor iver sukk og stønn lager seg svart-hvitt bilder og tilber andre (avdøde og levende) gnomer til lyden evige klagemål og anklager mot andre grupper som de anser som sine fiender.

I blant hender det at lys bryter gjennom det dunkle landskapet, da blir de redde, klumper seg sammen skvetter inn i skyggene og forbanner lyset med all den makt og energi som bare slike små illsinte grøftegnomer kan oppvise. Men vær på vakt - de kan gjøre mye skade hvis de først får fotfeste og blir for husvarm, derfor må man aldri helt slippe dem av syne eller undervurdere dem på noen måter, de er noen sleipe jævler disse gnomene og kan fort gjøre mye skade før de (effektivt) blir stanset. Det er også en kjent sak at deres verden er preget av megen misunnelse mistenksomhet hat og et sykelig maktbegjær, dette er rotfestet og har grobunn og gode vekstvilkår her, mao det er deres natur. Prøver noen å bryte ut og strekke seg mot lyset, blir de fort innhentet og levende fortært av sine egne, da som en uskreven lov.

Denne tildels helt blinde og halvblinde tilværselen gjør at de som andre dyr lever for øyeblikkets behov, de oppfører seg som små barn uten ansvar for noe som helst - derfor er begreper og konsepter om fortid og fremtid relativt ukjente for g-gnomen, noe som gjør at en moralsk feiltagelse i fortiden fortvilet blir forsøkt gjenopprettet med en annen i fremtiden. Går ikke dette sitter pekefingeren relativt løst og de starter å beskylde alle andre for deres egne feilslutninger, derav denne (evige) grøftevandringen.

Edit: Kan vel stort sett gjelde for islam også.

Crytearia