NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 6. desember 2021

Det går tilbake med gamlelandet...

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB. 
Av Dan Odfjell. 

Terje Kilen på Resett 20/11/21 hadde kronikken «Jeg har mistet tilliten til dere politikere» og han tok utgangspunkt i den nyutnevnte Stortings-presidenten Eva Kristin Hansen. Som nylig måtte gå i vanære, hennes først «akt» i det ærefulle vervet, rangert nest etter kongen. At dette går i slett moral er utvilsomt og gjelder mange med henne, også dem som utpekte henne. 

Ragnar Larsen hadde betraktningen om Stortingets okkuperte allmakt og de «folkevalgtes» nå misforståtte «anledning» til å kunne forsyne seg av frynse-goder. Og han påpekte det som verre var, at ukulturen den preger selve administrasjonen. Toppen på skandalen er når selveste Stortingets direktør (etter at Hansen-saken var avdekket) konkluderte med at administrasjonen ville stede saken til hvile fordi «det er så mange lignende tilfeller». Altså, mulig svindel skal kun tildekkes. Mens mennesker som NAV systemet tar i fusk blir fengslet og det ubetinget. Noe som kommer på vandels attesten.

Men å påstå stortingsrepresentantene «folkevalgte» er en for drøy løgn. Velgerne, folket, er hverken de ansvarlige eller de skyldige. Nei, disse «representantene» er både utplukket og approbert av våre partiledere, de virkelig ansvarlige, de umoralske og selve roten til umoralen. Hvordan kan jeg si det? Enkelt, vi folket får kun stemme på ferdigtrykte valglister, uten en gang å kunne kumulere. Folket blir slik i realiteten «pådyttet» disse «representantene» som derfor er lojale til partilederne som valgte dem, ikke til oss. Og deri ligger kriteriet, de er aldeles ikke lojale til folket og hva som tjener fedrelandet. Kun til dem som ønsker makt-eliten opprettholdt samt deres korrupte makt-medløperne. Er det rart det blir uærlighet av slikt? Når «tillitsverv» er æres-verv, iallfall tidligere, mht hva som tjente landet, Kari og Ola. Nå går diskusjonen mellom de «kjøpte og betalte», lite på realiteter, mest på persepsjoner og falske karrierer.

Jeg er enig med Terje Kilen og skarpingen Ragnar Larsen som riksmediene nekter å trykke for deres berettigede synspunkter. Folket må ikke forstyrres ved å høre ærlig kritikk, det vet jeg selv av egen erfaring. Isteden må landet ødelegges, og uregjerlighet tillates gjennom det stadig mer diktatoriske «politiske korrekte» - som inkluderer å tillate en dysfunksjonell verden velkommen hit til gratis velferd. Og for at folket ikke skal forstå konsekvensene av dagens «utforkjøring» er det gått ut «budskap» fra en moderne tids Pontius Pilatus om at alle skal vaksineres» og ellers holde kjeft... Og Sveriges realiteter må aldeles ikke omtales for dets multikulturelle besværligheter. En kjenning fra Bergen som bare leser riksmediene var ikke klar over at muslimene også i Norge nå løper rundt med kniver og truer og stikker i folk. At når de dreper skriker de at dette gjøres i Allahs og rettferdighetens navn. 

Vel, oppmuntrende er jeg knapt - når den vestlige verden undergraver seg selv gjennom dekadens og en tidens umoral ut fra politikeres grådighet. Og med en nå farlig feminisering på alle plan. Men om sistnevnte vil jeg skrive en helt egen kronikk. Her vil jeg konkludere med at umoralen sannsynligvis ender i diktatur for angivelig å få kontroll med uregjerlighet - når demokratiet som vi ser ikke lenger evner å ivareta den implisitte samfunns kontrakten, nemlig trygghet, lov og orden. Med diktatur mistes våre individuelle rettigheter og vi blir til maur-lignende blinde vesener. Hvorfor noen ønsker det, se, det tillater ikke «politisk korrekthet» oss å omtale eller forstå. Kommunister og islamister som ønsker dagens kjøreretning ønsker seg diktatur, og de tror kanskje seg selv som den nye klasse-makten. Men gjett om de ikke grovt  har forregnet seg, dog for sent til å kunne snu. Neppe blir de til revolusasjonens lykkeligste. Venezuela viser vei til et ukristelig helvete på jord. Men heller ikke det erkjennes.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant