Djevelen oppfatter hver kristen som sin fiende

Av Hans Erik Nissen. 

"Men yppersteprestene la planer om også å drepe Lasarus"  Joh 12,10.

Lasarus var et vitne om Jesu guddomsmakt. Han var Guds ja til Jesu vitnesbyrd om seg selv. Det er ikke tomme ord når Jesus sier at han er oppstandelsen og livet.

Satan og tjenerne hans ønsker alltid at vitnesbyrdet om Jesus skal forstumme. Det kan skje ved at vitnet bringes til taushet. Derfor skulle Lasarus slås i hjel.

Hvert eneste Guds barn er et levende vitne om Jesu frelsermakt. Det er jo ført fra død til liv, fra Satans makt til Gud. Derfor oppfatter Djevelen hver kristen som sin fiende.

Av og til slår det sataniske motangrep ut i direkte forfølgelser. Også i dag er det kristne, som vi skal huske på som om vi var deres medfanger. Fremover i tiden venter det Guds folk mange trengsler. Det sier Guds ord. Tiden umiddelbart før Jesu komme skal på mange måter likne aposteltiden.

Satan vil bruke vold. Noen vil la seg skremme. Men dette midlet er ikke uproblematisk for Satan. Et gammelt ord sier at martyrenes blod er kirkens utsæd. Slik var det, og slik er det.

Derfor går Satan en annen vei. Han prøver på å slå Jesus i hjel i hjertet ditt. Lykkes ikke det, forsøker han på en annen måte. For ham er midlene likegyldige, bare han når målet.

Så lenge Satan er herre i et menneskes liv, får det han eier, være i fred. Denne freden er uhyggelig, fordi den beror på et bedrag. Den er dødens ro som hører til Helvete.

Har Satan mistet byttet sitt, går han til angrep. Jesus sier om disiplene sine at Satan gjorde krav på dem. Det har Satan ikke holdt opp med. Han vil ha dem tilbake.

I egen kraft makter du ingenting. Hold deg nær til Jesus. Lev i hans frelse. Bruk hans ord. Fryd deg over hans seier.

Da løfter du troens skjold. Med det kan du slokke alle den ondes glødende piler. Satan skal ikke få lov til å gi deg noen dødelige sår. Skulle det gå slik at du mister livet, skal du vite at sjelen din hører Jesus til.

(Fra andaktsboka "Ett er nødvendig" 20. feb.)

Kommentarer