Er vår verden millioner av år gammel?

Av TorsteinP. 

Dette spørsmålet har opptatt mange til alle tider. For å få svar på dette må vi gå til han som har skapt denne verden og hans ord, Bibelen.

I første Mosebok kapittel 1 kan vi lese om hvordan Gud skapte himmelen og jorden på 6 dager. Men hvor lang var hver dag når Gud skapte jorden? Vi får ofte høre at dette vet vi ikke da Bibelen også sier at for Gud kan en dag være som tusen år og tusen år som en dag. Men da overser man en viktig ting som står i skapelsesberetningen. For hver dag står det at det ble aften og det ble morgen for hver av dagene. Da kan ikke disse dagene være flere tusen år.

Så har vi budet om å holde hviledagen hellig

2Mos 20:8-11 Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig! 9 Seks dager skal du arbeide og gjøre all din gjerning. 10 Men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud. Da skal du ikke gjøre noe arbeid, verken du selv eller din sønn eller din datter, verken din trell eller din trellkvinne, eller ditt fe eller den fremmede som er hos deg innenfor dine porter. 11 For på seks dager gjorde Herren himmelen og jorden, havet og alt det som i dem er, og han hvilte på den sjuende dagen. Derfor velsignet Herren sabbatsdagen og helliget den.

Her er det igjen referert til skapelsen hvor den sammenlignes med en arbeidsuke. Både i skapelsesberetningen og budet om å holde hviledagen hellig brukes det hebraiske ordet yom. Dette ordet brukes alltid om en vanlig dag altså et døgn.

Ganske nylig ble det funnet fossiler hvor det enda var vev igjen i benmargen. Da kan ikke fossilene være eldre en maksimalt 7000 år da alt vev ville vært gått i oppløsning.

I Bibelen kan vi også lese om syndefloden som varte i ca 18 måneder. Det er en YouTube kanal som heter «Is Genesis History?». Der er det en video hvor en vitenskapsmann har tatt utgangspunkt i teorien om at all landmasse på jorden en gang var samlet og hvordan det så ut. Så har han lagt alt dette inn i en datamodell og lagt inn beregninger for hvordan en vannflom ville påvirke jorden. Resultatet ble verden slik vi ser den i dag.

De siste 100 år har det vært en dreining fra å ta Guds ord bokstavelig og slik det står til å mene at mye av det er bare bilder og myter. Jeg tror at jorden ble til slik Gud beskriver det i Bibelen og at alt ble skapt på seks dager og dermed er rundt 6000 år gammel. Det samme gjelder universet. Når jeg sier det er det nok mange som protesterer. Det kan jo ikke være mulig da lyset jo har brukt millioner av år fra de fjerneste galakser. Ja for oss og våre tanker er det umulig men ikke for Gud.

Kommentarer