Tyskere vil lovlig kunne endre kjønn en gang i året

Fra P54. 

Ny lov vedtatt for å fremme «mangfoldig samfunn».

I henhold til en ny lov vil tyskere kunne endre kjønn og fornavn uten å måtte gjennomgå noen operasjon en gang i året, hvert år om nødvendig.

Ja virkelig.

Selvbestemmelsesloven vil tillate transpersoner, intersex og ikke-binære personer å endre kjønn etter eget ønske, bare ved å besøke et registerkontor og signere et stykke papir.

Behovet for å sende inn en medisinsk rapport eller innhente ekspertuttalelser i rettssaker har blitt eliminert av den nye lovgivningen, som forventes å passere parlamentet før Forbundsdagens medlemmer drar på ferie.

«For funksjonshemmede er loven ydmykende. Vi vil endelig erstatte den med en moderne lov om selvbestemmelse. Selvbestemmelsesloven vil forbedre livene til transpersoner og anerkjenne kjønnsmangfold, sa familieminister Lisa Paus.

«På mange områder er samfunnet lenger fremme enn lovverket. Som regjering har vi bestemt oss for å skape et juridisk rammeverk for et åpent, mangfoldig og moderne samfunn,” la hun til.

Loven kodifiserer offisielt kjønnsdysfori, en psykisk sykdom, til å være en grunnleggende rettighet, der tilstanden tidligere har blitt behandlet (korrekt) som en sykdom.

"Et moderat flertall av tyskerne, 46 prosent, godkjenner regjeringens planer, mens 41 prosent av de spurte avviser loven, ifølge en representativ undersøkelse fra YouGov Institute," rapporterer Remix News.

Den eneste sterke motstanden mot den nye loven kommer fra feministiske grupper som frykter kvinner blir utslettet samt det høyreorienterte partiet AfD.

Ifølge AfDs Stephan Brandner, har loven "ingenting med frihet å gjøre, men er et uttrykk for åpenbar fornektelse av virkeligheten. I biologi kan lover ikke bare ignoreres.»

CDU-partiet advarte også om at den nye loven kan føre til «vilkårlighet», mens FDP sier at den vil gjøre det lettere for kriminelle å gjemme seg for myndighetene eller kreditorene ved å endre navn.

Lovgivningen forventes imidlertid å vedtas uansett, og representerer nok et fullstendig frontalt angrep på fornuften og igjen avkrefter myten om at LHBT-samfunnet er "marginalisert", mens det faktisk nyter full statlig støtte.


Kommentarer