Realitet: Uten kontroll over riksmediene er Ap ferdig

Av Dan Odfjell. 

Ja, for så viktig er media kontroll over narrativet, for å kunne forme mennesker til ønsket politisk ensretting. Krigspropagandaen mht Ukraina krisen har til overmål vist oss at rett blir til galt og galt blir til rett nettopp slik makt-herskerne og krigshisserne ønsker det. Så spørsmålet blir, er vårt ikke lenger et sant demokrati - når venstresidens media er blitt selve kilden til et skjult diktatur? 

Er ikke svaret at ytringsfriheten og «dens alle manns eie» og dens frie og ukontrollerte offentlige publikasjon, er demokratiets selveste forutsetning? At statsmakt ikke skal misbrukes til løgn, men straffes, og at media ikke skal subsidieres. Men springe naturlig ut av de mangfoldige uredde argumentene, deres sanne logikk? At meninger i det åpne rom nettopp skal kunne brynes mot hverandre for folkelig, ikke lenger politisk dom?

Lars Hedegaard ble publisert på document.no 29/10/2 med tittelen «Dagen da solen ble svart» og bør leses av alle. Men greit forklarende begynte kronikken slik: «Fredag den 28. oktober ble solen sort, og det er Elon Musks skyld. For det var dagen Musk overtok Twitter og begynte med å sparke flere av plattformens direktører - blant dem toppsjefen Parag Agrawal. Og mange flere vil bli sparket, har Musk varslet». Og Hedegaard fortsatte: «På venstrefløyen - eller hva man må kalle den - er det gråt og tenners gnissel. For hva skal de gjøre når hvem som helst kan komme til orde? Til og med Donald Trump.. «For de venstreorienterte består ytringsfriheten i friheten til å undertrykke enhver ytring som truer deres meningsmonopol». 

For ikke å risikere å svekke styrken i det ovenstående avholder jeg meg fra flere ord.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer