Trond Giske skal dere ikke få, itte på vilkår..

Av Dan Odfjell. 

Barth Eide, Hadia Tadjik og utenriks-lyset Anniken Huitfeldt og andre som virkelig verdiger dere, dem skal dere få. For jeg, Jonas Gahr Støre, jeg bestemmer og jeg vet best, ja alles aller beste.. For nå må vi spare «så det virkelig kan vare» til gode for hele den snille utenverdenen, ikke oss, vi er allerede rike nok. Nei, nå må vi gode sosialister «lære oss virkelig fattige å være» ja, solidariske med hele denne «Anniken-verdenen» der ute heller enn å tenke på oss selv, det ordner jeg, Jonas. For vi er jo søkkrike takket være «ufortjente» og store naturressurser, ikke takket være egen dyktighet og arbeide.. Så derfor fortjener vi å fryse og sulte litt i sympati med alle de «sikkert flotte og ukjente» i den store korrupte verden; folkens, det er dem det nå gjelder.  Så stem Ap og meg i mai, ikke på Trond Giske  - for ifølge NRK ligner han på Donald Trump glad i damer - så selv om, når sant skal sies - det er et normalt og prisverdig, ja et ønskelig menneskelig trekk - normalt til kvinners fordel og glede. Faktisk, helt menneskelig altså, bare spør Tadjik eller Huitfeldt, de kan jo alt om kvinne saken. Vel, jeg vet ikke om det er helt sant.. Og sannhet er jo det eneste som teller for en norsk statsminister, ikke sant? Derfor ingen Giske-tåkelegging tillatt her, heller da meg ærlige og rett frem, jeg greier ikke å få sagt det tydeligere til dere, kjære akademikere og andre.

Stomperud 91, en herlig tegneserie figur med uttrykk som «itte på vilkår», visste mye som Ap i senere tid har lært seg å forakte, dessverre, iallfall ikke å estimere; selv om Stomperud var en vanlig mann av folket, utvilsomt erstattet nå med alt annet enn sanne arbeidere, nå nær glemte og ukjente er de blitt. Hadde Stomperud fått regjere, og bra hadde det vært, hadde også denne vår nå oppvoksende slekt fått med seg hans menneskelige enkle genialitet, og da hadde dagens Ap fått en oppslutning som ville forbauset og skjemmet «millionæren Jonas», mest av alt det i velgerboksen. Dessverre, men Jonas er allerede statsminister.. Dog, det har den store fordel at han blotter seg for noe helt annet enn det han pretenderte seg som, og lovet oss, nemlig å være oss alminnelige norske folks velgjører. For hva annet mente han, enn at med ham som statsminister ville det bli til alle oss vanlige folks tur, endelig? Det sa han flere ganger og vi enfoldige trodde ham; ikke unødvendig frysende lenger eller med mathjelp trengende fra Frelsesarmeen? Det er lissom ingenting som stemmer i verdens rikeste land, hvor selv de rikeste «melkekuene» skvises ut og helst helt vekk, mens vi «tvinges» til å ta skjeen i egen hånd.. Det kan de rikeste og mange politikere gjøre, ikke de fleste av oss, nemlig å «stemme» som det på engelsk heter ved enkelt å forflytte oss «by walking away». Men ingenting er så gale at det ikke er godt for noe, mer plass til våre nye og arbeidende nordmenn.

Nå trues vi «med mye og alt» i dette verdens rikeste land, og Jonas: er nå dette virkelig rett og rimelig? Og med det falske grønne skiftet og den påståtte klima-elendigheten? Selv om knapt noe av dette som «påtvunget oss og påstått truende» er vitenskapelig belagt, og av stadig flere avvist som mest politisk tøys, nemlig «politisk konstruerte kriser» for kun å holde oss redde og nede, altså konforme og spake og med deg, Jonas, og øvrigheten i høyeste age, oss med luen ydmykt i hånden som i riktig gamle og USA-emigrerende tider. Og det i Norge, verdens nå rikeste land som svømmer over med den type energi og kapital som resten av verden bare drømmer om. Mange fjernt boende «trodde» på sosialist propagandaen våre ambassadører pliktskyldigst spredde ut, verden rundt; derfor kommer folk hit. Men da plutselig forstår de vår norske realitet, høye og fattig-gjørende priser på nær alt. For det som teller, er nettoen mellom inntekter og utgifter, hvor utgiftene og kostnadsnivået i Norge knekker mange. Men Stomperud 91 ville forstått det, han med beina på bakken. Hadde sistnevnte fremdeles vært blant oss ville han tatt Jonas i ørene til skikkelig leksjon; få skuten på rett kjøl eller, bedre at du mønstrer av.. 

Men Jonas vil nok neppe det, for tenk, hans naturlige avløser heter Trond Giske, så Gud og forby.. Nå tror forresten ikke jeg Giske vil følge i den ukristelig Edward Bulls heller uhyggelige fotspor, den gang i 1923 som Ap nestleder. Med bannlysning av all religion etc, når nå vår kristendom allerede er nær tapt i Norge og «det fredelige islam» er blitt oss stadig mer «utfordrende» mht styre og stell. Putin kan sikkert klandres for mye, men han forsto at gudstro, i motsetning til islam, kunne innordne seg hans, ja de fleste slags politiske regimer, bare de kristne fikk leve stille i fred. Derfor kanskje, hva vet jeg, Putin har gjeninntatt kristendommen i den russiske grunnloven og promoterer aktivt kristendom, ikke alminnelig kjent det, i vesten. Dette sier jeg uten å ville påbegynne en diskusjon her om Ukraina-krisen. Den er et annet og langt kapitel for en helt annen dag. 

Nei, i dag gjelder det om det norske folkets uro, i det minste seg lite fornøyde med tingenes tilstand, forhindret fra å kunne vite om valg-veiene fremover - når riksmediene sannferdig ikke vil rapportere om realitetene. Blant annet om et EU i økonomisk knestående.. Og med et Tyskland i opprør over USA-sprengningen av gassrørene de var avhengige av. Mens EU-frustrasjonen sprer seg, gjør også forståelsen av at noe er skikkelig galt også mht Ukraina-konflikten og med all galskapen i USA, ja nervøsiteten sprer seg verden over. Vesten er truet av atomkrig uten at konfliktens realiteter tillates en gang omtalt i norske riksmedier - som om folket er altfor dumt til å kunne forstå de enkleste ting, Jonas. Men takk for at du leser dette..

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer