Spiren!

Av Einar Kristoffersen


Ja, Han skal bygge Herrens tempel. Han skal vinne herlighet. Sak 6:13

Dette er profetens vitnesbyrd om Ham som skal komme, og som han ved dette tilfelle gir navnet Spire!

Ved Ham skal det nemlig spire frem, det nye som Gud har lovt! Slik som Jesus sier det der Han deler ut nattverden til sine disipler for første gang: «Han tok et brød, takket og brøt det, gav dem og sa: Dette er mitt legeme, som blir gitt for dere. Gjør dette til minne om meg! Likeså tok Han kalken etter aftensmåltidet og sa: Denne kalk er den nye pakt i mitt blod, som utgytes for dere.» (Luk 22:19-20).

Den nye tid er kommet! - Den nye pakt er innført! Hvorfor lever da så mange som om det fremdeles er den gamle som gjelder? Fordi de ikke tror Hans ord! Nei, evangeliet er så imot all vår natur, fornuft og tanke at vi må få troen gitt som en gave!

Mange synes dette er altfor lite alvorlig og altfor lite «religiøst!» Er det lite alvorlig dette, at du måtte bli frelst ved et slikt blodig offer? Og offeret er ingen ringere enn Guds egen Sønn!

Lovens tunge ord kan gjøre det så alvorlig for oss å være mennesker at selve livsgnisten kan dø, men den kan aldri åpne for deg himmeldøren! Så la det ene være det ene og det andre det andre, og bland dem for all del ikke sammen, for det har ikke Gud gjort!

En sanger spør: «Er da ei Hans åpne sår himmeldører vide?» Jo, det er nettopp, hva de er! - Og de skulle få deg til å fly til Ham som gikk så langt - lenger enn noe menneske kan grunne ut - for å frelse deg. - Nettopp deg, du som leser nå! - Ja, du!

Hør bare hva apostelen forkynner om deg som har fått ta din tilflukt til Ham: «Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere? ...Guds tempel er hellig, og det er dere.» (1 Kor 3:16-17). «Vet dere ikke at deres legeme er et tempel for Den Hellige Ånd som bor i dere, og som dere har fått fra Gud?» (1 Kor 6:19).

«I Ham blir hele bygningen føyd sammen og vokser til et hellig tempel i Herren.» (Ef 2:21).

Nå - på denne bakgrunn - kan du lese teksten vår igjen!

Kommentarer