Elsket av Gud

Av Svenn-Olav Larsen

«Om Benjamin sa han: Herrens elskede er han! Trygt bor han hos ham. Hele dagen holder han sin hånd over ham - han hviler mellom hans skuldrer.» 5 Mos 33, 12

Benjamin var Jakobs yngste sønn. Moren, Rakel, døde straks etter fødselen. Hun gav ham navnet Benoni, som betyr min smertes sønn. Benjamin, som var høyt elsket av Jakob, ble ofte omtalt som yndlingssønnen, og faren forandret navnet Benoni til Benjamin, som betyr lykkens sønn.

Når Moses her i dette kapitlet velsigner Israels stammer, sier han om Benjamin: «Herrens elskede er han, trygt bor han hos ham.» Han som i utgangspunktet ble kalt min smertes sønn, ble lykkesønnen.

Grunnlaget for Benjamins lykke var vissheten om at han var høyt elsket av Herren. Det var et nært og fortrolig samfunn mellom dem. Benjamin levde i trygghet sammen med Herren, som holdt sin hånd over ham hele dagen. Han fant hvile mellom Herrens skuldrer, står det så vakkert.

Guds ord sier klart at alle mennesker har syndet. «Vi fór alle vill som får, vi vendte oss hver til sin vei.» I sannhet kan det sies om oss alle at vi for vår himmelske Far var smertens sønner og døtre. Like sikkert kan vi konstatere at i Jesus Kristus er vi blitt lykkens barn. Ved ham har vi fått adgang til nådens trone, hvor vi hver dag kan oppleve nåde og hjelp til liv og tjeneste.

Guds ord har aldri garantert oss et liv uten problemer og vanskeligheter. Tvert om taler Bibelen meget om lidelser. Men midt i alt dette kommer Jesus oss i møte med sin hilsen: «Se, jeg er med dere alle dager.» Guds kjærlighet følger oss hver dag. Det er skrevet og talt mye vakkert om Guds kjærlighet og Jesu forsoningsverk, men det er først når Guds Ånd levendegjør dette i vårt indre, at vi ser herligheten og rikdommen i disse store sannheter. Paulus sier: «Vi har fått den Ånd som er av Gud for at vi skal kjenne det som er gitt oss av Gud» (1 Kor 2, 12).

Det er ikke alltid vi føler oss lykkelige. Det er dager da angst og utrygghet plager oss. Våre følelser er skiftende og upålitelige. Guds ord derimot er klippefast og uforanderlig, og det forteller at vi er høyt elsket av Herren og at vi er trygge i hans hender.

Kommentarer