Folkestyret får full støtte!

Av Roger Dyrøy. 

Først vedtok valgstyret i Stavanger å ikke godkjenne Folkestyret-listen. Vi klagde. Departementet og kommunedirektøren gav oss fulle støtte. Nå blir vi valgbare i hele 4 fylker og 5 kommuner i Norge!

Det er en glede å få full støtte! Folkestyret er kommet for å bli! Til høsten kan du stemme på oss i fylkene Akershus, Rogaland, Vestland og Vestfold. Du kan også stemme på oss i Oslo, Stavanger, Bergen, Tønsberg og i Porsanger i Finnmark.

Utdrag fra artikkel og videointervju med Rogalands Avis finner du under.


– Det er rart og trist at samarbeidspartiene støttet dette, og jeg forstår det ikke. De har tydeligvis ikke tolket valgloven rett. Det er også slik Kommunaldepartementet og Kommunedirektøren ser det, sier Heart.

Hun peker på det paradoksale i at Folkestyret, som har et mer demokratisk samfunn som et viktig prinsipp, blir forsøkt nektet valgdeltakelse.

– Vi er ikke et politisk parti, men først og fremst en folkebevegelse, en organisasjon som forsøker å lage et samlingspunkt for alle som er opptatt av at det er for mye sentralisering av makt, at for mye makt flyttet ut av landet, og at folket ikke lenger har noe å si. Dette skjer på alle nivåer, det være seg strømpriser, bygging av vindturbiner eller til EU gjennom EØS-avtalen, sier Heart.

– Har gitt seg over

Hun mener folk i for liten grad får være med og bestemme over egne liv.

– Partiene i Norge har gitt seg over til overnasjonale organisasjoner. Vi i Folkestyret ønsker ikke å gi fra oss suvereniteten, sier listetoppen.

Uavhengig av hva valgstyret i Stavanger måtte vedta torsdag, vil Folkestyret-listen etter alt å dømme bli godkjent når Kommunaldepartementet skal avgjøre saken. I Rogaland fylkeskommunes valgstyre ble listen godkjent, der anket Folkets Parti godkjennelsen til departementet, som på sin side avviste anken.




Kommentarer