Fortjener Trettebergstuen lønnen?

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Av Roger Dyrøy. 

Fredag 23. juni annonserte Trettebergstuen sin avgang etter mye tull med «vennetjenester». Noe som i seg selv er et utrykk for at noe ikke er helt som det skal og bør være i hovedstaden og det er mange gode grunner til å stille spørsmål rundt dette og hele hennes virksomhet. 

Dagen velger likevel samme dag å gå ut med følgende melding: «Det er ukristelig å glede seg over andres ulykke»

Et slikt utspill er ikke bare misvisende, men det er egnet til å forlede folk til å tro at det er umoralsk å glede seg når dumme handlinger får konsekvenser. Selvsagt skal og kan folk glede seg over at rettferdigheten seirer. Salig er den som tørster etter rettferdighet, er jo et sentralt vers for å sitere selveste Jesus Kristus. 

Dagen beveger seg med slike utspill i feil retning og motsatt av hva folket ønsker og trenger av en så sentral leder. Om det er på grunn av deres innpass i NRK og Kringkastingsrådet skal jeg ikke spekulere i, men media og særlig Dagen bør ikke ta del i føleriet og moraliseringen som er egnet til å tukte befolkningen og våre meninger. Det er det mer enn nok av ellers i samfunnet og statskontrollerte medier. 

Trettebergstuen er en særdeles privilegert person som nyter svært gode dager i hovedstadens storstue. Den bemerkelsesverdige dagen markerte også begynnelsen på en 108 dager lang ferie for stortingsrepresentantene, inkludert Trettebergstuen. Kvinnen som har ført en kamp mot klassisk feminisme og sørget for at selv kvinner nå må kjempe for sitt kjønn. Men dette virker det ikke som Dagen har fått med seg. Flere norske medier som Document.no har dekket flere av de oppsiktsvekkende sakene med Christina Ellingsen og andre.    

Trettebergstuen gikk av i skam (enten hun faktisk oppriktig mener at hun skammer seg eller ikke). At man gråter i en slik situasjon er selvsagt forståelig, ikke bare fordi hun er en dedikert kvinne, men fordi det er noe menneskelig over det. Men etter det tredje gåte-intervjuet på NRK med «Soft ball spørsmål» så var det nok for meg, hun fremstår ikke en gang som et ærlig menneske.

At Trettebergstuen får en betydelig lønnsnedgang er synd for henne, men hun har likevel godt over en million kroner i lønn. Jeg har rett og slett problemer med å se premisset som Dagen legger til grunn. 
Kanskje Dagen og media egentlig burde konsentrere seg om å granske makthaverne i stedet for å granske innbyggerne og mistenkeliggjøre de som søker sannhet og vil vite hva som foregår i Oslo. 

Roger Dyrøy, 1. kandidat for Folkestyret i Vestland

Kommentarer