Gud kler himmelen til fest

Av Ole Hallesby

Det var en mann som gjorde et stort gjestebud og innbød mange. Luk 14, 16

Gud holder på å gjøre i stand til fest. Den skal være i himmelen, og er bestemt for hele verden. En evig fest. Det forteller Jesus oss i dag.

Ja, det skal vel bli en fest!

Vi får en anelse av det bare ved å se oss om i disse dager. Har du ikke sett hvordan Gud igjen kler naturen til fest. Gresset gror i alle enger, ja i hver en sprekk og sprunge. Kornet spirer i alle åkrer. Og blomstene står der og dufter og lyser og ler. Fuglene synger i hver en busk og priser sin skaper med sitt nebb. Og biene samler og surrer fra blomst til blomst. Hvor du vender deg hen, ser du de fineste farger og former, og luften er full av den deiligste duft.

Tenk da hva det blir når Gud kler himmelen til fest!

Alt det vi hører i Bibelen om forberedelsene til festen, forteller oss at Gud gleder seg mens han gjør i stand. Ja, englene også, de er jo med i forberedelsene.

Vårt ord i dag forteller at alt er ferdig.

Hvorfor begynner så ikke festen? Det får vi også høre. Det er gjestene det står på. De budne vil ikke komme. Han vil ha oss alle med. Og det er av hensyn til oss han venter.

Vi er alle budne. Innbydelsen møtte oss straks vi var født. I dåpen. Der fikk vi alle Guds egenhendige innbydelse. Nå tar vi hverandre godt i hånden og så synger vi sammen:

Deilig er jorden, prektig er Guds himmel,
skjønn er sjelenes pilgrimsgang!
Gjennom de fagre riker på jorden
går vi til paradis med sang.

Kommentarer