Han kjenner deg

Av Tormod Vågen

Rom. 2.

«På den dag da Gud skal dømme det skjulte hos menneskene etter mitt evangelium ved Jesus Kristus.» v 16.

Når vi mennesker ser hverandre, fester vi oss som regel ved ytre ting. Rikdom, stilling, klær eller skjønnhet er faktorer som vi regner meget med. Vi kan forsøke å nekte det, og det er likevel sant. Gud alene gjør ikke forskjell på folk. Han ser gjennom alt dette og spør etter hvorledes det skjulte, det bortgjemte, det usynlige er. Han ser like inn til sentrum i vårt liv, til selve hjertet, og dømmer etter det han finner der. Ordet forteller oss at hos noen mennesker finner han der inne utukt, urenhet, avgudsdyrkelse, fiendskap, kiv, misunnelse, vrede, stridigheter, tvedrakt, avind og hat.

Disse mennesker kan ha et fint ytre og stå høyt i samfunnet. Men de er under Guds forbannelse.

Så finnes det også en liten flokk som i sitt hjerte bærer de gode Åndens frukter som heter: kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saktmodighet, avholdenhet.

Det kan hende de går usselt kledde og mangler den ytre skjønnhet som mennesket setter pris på. Men for Gud er de store. De lever under hans behag.

Disse to slags mennesker lever sammen her på jorden, men på dommens dag skal det skjulte bli åpenbart. Da skal det evige skille settes av Gud selv.

Nå vet jeg vel at også du som hører til Kristi lille flokk, kjenner til mange av disse stygge lyster og onde tanker.

Det er en kristens store sorg at det er så. Men forskjellen på deg og de vantro er at du har gått til Kristus med det og er der med alt, også din synd. Derfor lever du i kampstilling til synden og eier Kristi rensende blod strømmende gjennom ditt liv.

Når så dommen en gang felles, skal din frelser være dommer. Han kjenner deg og vet at innerst inne er det din største trang å leve ham til behag. Han skal også hos deg dømme etter det skjulte. Ditt liv er nå skjult med ham. Da skal det skjulte bli åpenbart.

Kommentarer