Jesu store tilbud

Av Peder Westgård

«Jerusalem, Jerusalem! Du som slår i hjel profetene og steiner dem som er sendt til deg! Hvor ofte jeg ville samle dine barn, som en høne samler kyllingene sine under vingene. Men dere ville ikke.» Mat 23, 37

Jesus brukte ofte dagligdagse hendelser som bilder på det han ville ha fram. I dette skriftstedet kommer hans store kjærlighet og omsorg tydelig fram. Alle skulle kunne forstå det. På den tiden hadde nok de fleste familier både høns og kyllinger. Noe annerledes er det i dag, i hvert fall i vårt land. Rugemaskinene har overtatt hønas rolle. Det er bare de som er litt oppe i årene som har sett det vakre synet når de små, gule kyllingene går under morens vinger. Når hauken fløy lavt over hønsegården, hørtes straks en lokkende lyd fra høna, og de små nøstene pilte av gårde under morens vinger. Der var de i trygghet. Det samme skjedde når katten lusket rundt nettingen.

Jesu store sorg og smerte var jo at Jerusalem ikke ville ta imot hans omsorg. Han kom til sitt eget, men hans egne tok ikke imot ham (Joh 1, 11). I Luk 19, 41 står det at Jesus gråt over byen. Jesus kom med et veldig tilbud til sitt folk, men de ville ikke ta imot det. Det var det som var så ille.

Det er ikke bare Jerusalem og dens befolkning på den tiden som er gjenstridige. Også i dag er det folk som har et enormt behov for frelserens kjærlighet, omsorg og kraft. Dessverre er det fortsatt mange som ikke vil.

Kanskje du trenger et møte med ham som kan hjelpe deg. Han har ikke forandret seg. Det kan være andre ting enn motvilje som gjør at du er i en vanskelig situasjon. Også for deg har Jesus omsorg og kjærlighet og kraft. Hør på ham, be til ham, og din opplevelse vil bli: «Med sine vingefjærer dekker han meg, og under hans vinger finner jeg ly. Hans trofasthet er skjold og vern... For du har vært min hjelp, under dine vingers skygge jubler jeg.»

Kommentarer