Karriere-mennesket Jens Stoltenberg (Ap)

Av Dan Odfjell. 

Jeg har aldri truffet ham, men har politisk vært - skal vi si - på hans kryssende kurser. Kanskje ikke så rart, han begynte sin politiske klatring som AUF-leder; meget fjernt fra meg, en heller konservativ bergenser. Ja, i min verden var AUF heller ekstremistisk, opportunistisk og mot sunn fornuft. Jeg var selv en gang opp mot Eskil Pedersen, det en historie for en annen dag. Dog, etter at jeg ble eldre, med bedre tid til samfunnsrefleksjon, og som pensjonert, de siste snart 20 år, bosatt nå i Chile, følger jeg herfra rimelig godt med. Den som jevnlig leser document.no, får med seg mye sann, relevant informasjon.  For i denne vår nå elektroniske verdenen kan vi like godt følge med herfra hva som skjer i Norge, ja i store deler av verdenen. Som født før WW2 ble jeg en naturlig USA-fan etter krigen og jobbet noen år i New York. At Norge sluttet seg til Nato i 1948, var en naturlig ting, den gang en ren forsvarspakt. Men etter  Sovjetsamveldet´s kollaps i 1992 skulle, min mening, Nato vært blitt stengt ned, og Europa, likt Finland, skulle stått for sitt eget bakkeforsvar. Og mht dagens USA under det korrupte Biden-regimet, har jeg helt mistet troen på USA og Nato, 
 
Stoltenberg, før Nato generalsekretær-stillingen, ble brukt av det imperialistiske USA til å bombe Libya 2011 sønder og sammen, med norske fly og piloter. Hva baserte han den avgjørelsen på? Norge hadde intet utstående med Libya, ikke USA heller, meg bekjent, annet enn at Muammar Gadaffi ikke ville underordne seg USA mht sin oljeproduksjon og politikk. At Gadaffi, sikkert ingen dumming, regjerte med jernhånd, hadde sikkert sin gode, islamske grunn, når vi ser hvordan landet etter hans brutale død har utviklet seg til borgerkrigstilstander. Under Gadaffi var landet Afrikas mest vellykkede mht levestandard og sikkerhet og hadde store planer for å videreutvikle seg. Tidligere i år offentliggjorde FN resultatet av en tre år langt studie av Libya. Rapporten bekrefter «vilkårlig internering, voldtekt, slaveri, seksuelt misbruk generelt og utenomrettslige drap og tvungen forsvinning» som utbredt praksis, i den en gang velfungerende nasjonen.  FNs migrasjonsbyrå kunne dessuten fortelle om økende salg av afrikanere, 200 - 500 dollars per hode. Disse til tvangsarbeid og sexslaveri. 
 
Ja, USA´s mange regimeskifte-kriger etterlater seg ufattelig elendighet. Også krigen i Ukraina begynte slik, gjennom det USA-støttede kuppet i 2014, ikke i februar i fjor, da den lovlig valgte pro-russiske presidenten, Viktor Yanukovych, måtte rømme landet. Dette må Stoltenberg vite mye om samt annen USA galskap, terrorisme-sprengningene av Nord Stream gassledningene i Østersjøen inkludert, en anti-allianse og anti-EU handling. Men godt betalt snakker han USA´s sak, ja, han messer om at mer våpen er hva som gir fred.. At den fleksible Stoltenberg (som tok ansvar ved å bli sittende etter ABB saken, som avdekket grovt manglende nasjonal beredskap, ifølge Gjørv-kommisjonen), kan ha det godt med seg selv, det vil forbause de fleste. For makt og penger gir ingen sann lykke. Det synes hans private problem, verre er det dog for vår norsk anseelse i verden samt for Ap som politisk organisasjon, nå med Jonas Gahr Støre til rors, han med sin uforstandige øsing av penger og kampvåpen til det korrupte stakkars Ukraina. 
 
Der kommer gjerne en dag i morgen, noe politikere flest synes å glemme i sitt hektiske politiske, egoistiske kav for seg selv, ikke folket. De to nevnte politikerne fortjener ingen ære, de arbeider for fremmede mot Norges interesser og har gjort det lenge, helt siden Gro Harlem Brundtlands tid. Dommens dag kommer for oss alle, løgnaktighet gir ingen ære, det ligger også i kortene. Ap står frem som grovt anti-nasjonalt - mer enn noe annet parti - og faller på det. Det selv om riksmedia-redaktørene gjør sitt aller beste for ikke å røpe forræderiet som de dog selv er del av, fy og skam for slik usle sufflører. Pretensjon og løgnaktighet er en lite ærefull bransje, og vårt demokrati er omgjort til et parti-diktatur med Erna Solberg og Høyre på slep. Måtte både Ap og Høyre falle ut av Stortinget, samt fordelsfolkene, alle dem som rir med slike, kastes av den hvite hesten. Viktigst er å få Norge ut av det svekkede skjøre og udemokratiske EU, som synes gjort til Tysklands nye lebensraum med Norge som en vasall, et underbruk og tappet for vår fosse- og annen kraft.
 
Det virker som elite-politikerne fallbyr hverandre til fordel for EU, at det for dem gjelder å binde Norge til masten på et synkende skip. Vinner Russland freden hvorved USA går på et nytt «Afghanistan tap», ligger EU dårligere an av allslags grunner. USA kan dessuten få mer enn nok i stillehavsbassenget å bestille, hvilket kan bety USA må redusere seg mht Europa. Innen EU er det bare Ungarn som har vist seg sindige opp mot Russland. Det skulle Norge, med vår felles grense i nord, absolutt også å ha gjort. Vi går spennende tider i møte og synes å tjene på å ta avstand til den store verden, rent generelt. Og å bygge Norge heller enn verden.. Jonas og Jens har begge diskvalifisert seg som norske «diplomater» opp mot Russland.. Jonas burde frasi seg statsminister-rollen for ikke å ødelegge enda mer for Norge.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer