La deg ikke rive med

Av Ludvik Marenius Karlsen

«Så må dere da, mine kjære, som forut vet dette, ta dere i vare så dere ikke skal bli revet med av de lovløses villfarelse slik at dere faller ut av deres egen faste stand.» 2 Pet 3, 17

Det er vel ingen nyhet og heller ikke ukjent at det omtrent fra Bibelens første blader og opp til vår tid forekommer forvirring og forvillelse i menneskeheten, som følge av gudløshet og synd.

Jesu gjenkomst står for døren, og vi vet at jo nærmere dagen kommer, jo mer vil vranglærere og spottere rette sine angrep mot de utvalgte. Bibelen gir oss blant annet her i dette avsnittet en klar advarsel om å være våkne, så vi ikke lar oss rive med av fiendens angrep.

Vi lever nå i en tid da det meste skal være tillatt. Guds rene ord blir vrangtolket etter menneskers egne interesser, løftet om Jesu gjenkomst latterliggjøres, og det urene blir gjort til rent.

Midt oppe i disse angrep trenger vi Guds hjelp for å bestå. La oss våke og be og trenge oss enda et skritt nærmere Skriftens Messias. Vi må ta vare på det vi har fått av Jesus Kristus. Hans ord skal være vår rettesnor, slik at vi kan vokse i nåde og kjennskap til ham som fyller alt i alle. Tap ikke motet i dag! Jesus kommer snart.

Kommentarer