La oss fare over til den andre siden

Av Charles E. Cowman

«La oss fare over til den andre siden.» Mark. 4, 35.

Ikke engang når vi reiser ut på Kristi befaling, unngår vi stormene. I lydighet mot Herren hadde disiplene lagt ut fra stranden. Og så ble de overrasket av den voldsomme stormen. Da de holdt på å gå under, måtte de i sin nød rope til Herren om hjelp.

Av og til synes det for oss som om Herren venter altfor lenge. Men ved å handle slik vil han bare prøve og styrke vår tro og lære oss å be med større alvor. Vår lengsel etter Guds inngripen skal utdypes, slik at vi kan verdsette den mer når den kommer.

Kristus ga disiplene en mild bebreidelse da han sa: «Har dere ikke tro?» Hvorfor bryter dere ikke ut med seiersrop midt i stormen? Hvorfor sa dere ikke til de voldsomme vindene og frådende bølgene: «Dere kan ikke gjøre oss noe vondt, for Kristus, vår mektige Frelser, er ombord?»

Det er mye lettere å stole på Gud i solskinn enn i storm. Men vi lærer ikke å kjenne vår tro før den blir prøvd i en hard storm. Det er derfor Mesteren er ombord. I stormen oppdras du til å bli sterk i Herren og i Hans veldes kraft.

«Med Kristus i båten, til stormen jeg ler.»

Jesus sa: «La oss fare over til den andre siden - ikke ut på sjøen for å gå under.»

Så reiser jeg trygt til mitt herlige land
tross bølgene skyhøye går.
Om Frelseren sover i båten iblant,
Han er dog i båten ombord.

Kommentarer