Norsk motstandskrafts endelikt?

Av Dan Odfjell. 

Politikerne snakker så fint om demokrati, i vår tid kun en myte blitt. For i Norge har vi fått et parti-diktatur, vær ikke i tvil. Den folkelige motstandskraften som eksisterte i vikingtiden, for øvrig godt fortalt og illustrert i storverket Flatøybok, viser at på tvers av den tidens tøffhet, at kongene kunne felles av folket for dårlig styre. Dersom kongene oppførte seg uforstandig kunne de sågar tas av dage. Tøffhet ja, men et styre som fungerte blant egalitære kvinner og menn, uten forstyrrende løgn-aviser og tildekkende massemedier, akkurat det ga oss det sterke selvstendige, modige Norgesveldet, spredd ut til Island, Grønland, Færøyene, Orkenøyene, Shetlands-øyene og videre til steder i Scotland, Irland og helt til Isle of Man etc. Jeg leser nå bind IV av verket som forteller oss mye om Kong Sverre, den såkalte birkebeinerkongen som sågar talte Roma midt imot; fascinerende, forfriskende.

Det vi nå sårt mangler, er uredde styrende personligheter og ledere. De politiske «alminneligheter» som promoteres for oss, synes katastrofalt å ha underlagt oss EU-veldet, korrupt, falleferdig og uten den nødvendige og iboende patriotismen og kraften, dvs uten evne til å bære, ikke en gang seg selv. Dette er kommet til syne, men søkes skjult og selvsagt tildekket for «oss folk flest» av mediene, som ellers ubeleilig for makt-eliten. Og disse løgn-politikere tror dessuten på FN og seg selv som verdensmestre med folk som Erna Solberg i spissen, som nær sagt mangler utdannelse. Moralsk er dog ikke Jonas Gahr Støre bedre enn henne. De begge bløffer og er politisk bøyelige og løgnaktige, og verst, de vil ikke forstå forskjellen på ditt og mitt. Og ikke vil de forstå vår usle underdanighet overfor EU; og at vi urettmessig er blitt fratatt den billige strømmen. Som nasjon er vi fattig-gjort og av-industrialisert. I Norgesveldet ville hverken Jonas eller Erna ha overlevd.

Nå da Odfjell, kan du bevise dette? Nei, men alt koker heldigvis ikke ned til jus, men til noe langt viktigere her i verden, nemlig ærlig og opprettholdt tillit. Nylig her på SC ble jeg spurt av en debattant om jeg kunne fortelle litt fra mitt andre fedreland, Chile, som jeg har frekventert siden 1970, fra like før Salvador Allende ble president, og som jeg har bebodd fast de siste mer enn 8 årene. Jeg kan fortelle, at de der har et system som forenkler og forhindrer advokatmat: at alle ansettelser er basert på tillit, så viktig i latinske og andre utviklingsland. Samt at alle ansettelser har en fast legal standard som forhåndsstipulerer en avtalt sluttgodtgjørelse, nemlig en inflasjonsjustert månedslønn for hvert års ansettelse, dog maksimum 12 sådanne. Dette blir selvregulerende og til disiplin; begge parter erkjenner realiteten og forstår tillit som grunnfestet. Det forenkler arbeidsforholdet dramatisk; og oppsigelses-rettssaker er unødvendige.

Vel, hva annet kan kort rapporteres: Chile, som Norge, er langstrakt i en nord-syd-akse hvilket betyr ørken i nord og tilsvarende Nordkapp i syd, vulkan-fjell, innsjøer og elver midtlands, ikke helt ulikt midt-Norge. Vi bor utenfor Santiago, en 8-9 millioners by med et middelhavs-klima, dog med kjølige netter. For mens vi i Norge har den varme Mexico-strømmen, har Chile den kalde Humbolt-strømmen, kjølige netter og varme dager, et flott klima for vestlendinger, nesten ikke regn i 8 sommermåneder. Mangel på regn er et jordbruks-problem der kanaler fra Andes-fjellene ikke helt strekker til. Et vakkert spansk-talende land som byr på det meste, men få nordmenn har funnet veien helt hit. Med Andesfjellene i øst, ligger landet dobbelt «beskyttet» med Stillehavet i vest, med et mellomliggende kupert terreng. Vi stortrives.

Men tilbake til våre hjemlige norske problemer som nær like godt kan følges fra Chile, i en nå elektronisk verden.. Hele den vestlige verden synes idiotisk hektet på Pride og Woke og annen utrert politikk, i en totalitær og løgnaktig kjøreretning. Biden-regimet synes til nær galskap blitt, uten at folk i Norge blir fortalt det; undres på hvorfor? Kan det være så enkelt at våre elitepolitikere alle er super liberalistiske og venstrevridde, selv Høyre? USA som tidligere har vært fyrtårnet for frihet og ytringsfrihet, ligner stadig mer på det motsatte, ikke bedre lenger enn Russland. USA synes stadig å være imperialistisk krigsmotivert, også andre steder enn i Ukraina, og vi opplever en voldsom propagandakrig som nærmer seg atomkrig, om ikke fornuften snart får gjelde. Det korrupte Biden-regimet synes sinnssykt umenneskelig å ville avlede oppmerksomhet fra egne store hjemlige problemer, eller er det deres tilvante imperialistiske fordeler med krig som må holdes ved like? Og som Europa og Norge gjør seg underdanig av, ja meget skjemmende delaktig i?

Eller er dette kanskje en økonomisk krig med energi i form av LNG som jokeren? Da passer jo sprengningene av gassledningene i Østersjøen pent inn. For USA sitter på verdens største gassreserver og kan derigjennom dominere verdensøkonomien. Og trillioner av dollars trykkes, som senker dollarens verdi, noe som ikke umiddelbart skader USA; i første runde andre.. Store ting er under oppseiling, og spørsmålet er også om en verdenskrig er uunngåelig. Biden-regimet var skyldig i Nord Steam sprengningene, ifølge Seymour Hersh, men han sier de vil aldri innrømme det. For oss er dette en skitten verden, med politikere som hestehandlere, aldeles ikke til å stole på. Heller ikke i Norge, hvor meningsterror og sensur gjør seg gjeldende - og slik til et tapt demokrati blitt.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer