WEF ber AI å omskrive Bibelen, skape "religioner som faktisk er riktige"

Av Tradisjonal Nordmann. 

En toppfunksjonær ved World Economic Forum (WEF) har bedt om at religiøse skrifter skal «omskrives» av kunstig intelligens (AI) for å skape en globalisert «ny bibel».

Yuval Noah Harari, seniorrådgiveren for WEF og dets styreleder Klaus Schwab, argumenterer for at bruk av kunstig intelligens for å erstatte skriftsteder vil skape enhetlige «religioner som faktisk er korrekte».

Harari, en innflytelsesrik forfatter og professor, ringte mens han holdt et foredrag om «menneskehetens fremtid».

I følge Harari kan kraften til AI utnyttes og brukes til å omforme spiritualitet til WEFs globalistiske visjon om «rettferdighet» og inklusivisme.

Harari snakket med journalisten Pedro Pinto i Lisboa, Portugal, og sa til det elitistiske publikummet:

«Det er den første teknologien noensinne som kan skape nye ideer.

"Du vet, trykkeri, radio, TV, de kringkaster, de sprer ideene skapt av den menneskelige hjernen, av det menneskelige sinnet.

«De kan ikke skape en ny idé.

«Du vet, [Johannes] Gutenberg trykket Bibelen på midten av 1400-tallet; trykkeriet trykket like mange eksemplarer av Bibelen som Gutenberg instruerte den, men den skapte ikke en eneste ny side.

«Den hadde ingen egne ideer om Bibelen: Er den bra? Er det ille? Hvordan tolke dette? Hvordan skal man tolke det?"

Harari avslørte da at han og hans allierte ved WEF har en løsning på de antatte problemene han nettopp hadde fremhevet.

«AI  kan skape nye ideer; [den] kan til og med skrive en ny bibel ,» erklærte han.

"Gjennom historien har religioner drømt om å ha en bok skrevet av en overmenneskelig intelligens, av en ikke-menneskelig enhet," la han til.

"Om noen år kan det være religioner som faktisk er riktige ... bare tenk på en religion hvis hellige bok er skrevet av en AI .

"Det kan være en realitet om noen år."

Harari bemerket i en annen nylig samling at programvare som ChatGPT har mestret menneskelige språk og kan utnytte den funksjonen til å påvirke kulturen,  sa Times of Israel .

"I tusenvis av år har profeter og poeter og politikere brukt språk og historiefortelling for å manipulere og kontrollere mennesker og for å omforme samfunnet," sa han ifølge avisen.

"Nå vil AI sannsynligvis være i stand til å gjøre det.

"Og når den først kan ... trenger den ikke å sende morderroboter for å skyte oss.

"Det kan få mennesker til å trykke på avtrekkeren."

Harari sa også at "i motsetning til hva noen konspirasjonsteorier antar, trenger du egentlig ikke å implantere sjetonger i folks hjerner for å kontrollere dem eller manipulere dem," bemerket avisen.

Han advarte også om at "vi må handle raskt før AI kommer ut av vår kontroll" og at "regjeringer umiddelbart må forby utgivelsen til det offentlige domene av flere revolusjonerende AI-verktøy før de blir gjort trygge," la avisen til.

Harari pusher ofte ideer som innebærer at menneskeheten blir erstattet av maskiner.

Som Slay News tidligere rapporterte , gledet Harari seg i fjor over at «vi trenger bare ikke det store flertallet av befolkningen» i dagens verden.

Ifølge Harari er det meste av allmennheten nå blitt «overflødig» og vil være til liten nytte for den globale eliten i fremtiden.

Harari hevder at moderne teknologier som kunstig intelligens «gjør det mulig å erstatte menneskene».

«Hvis du går tilbake til midten av det 20. århundre – og det spiller ingen rolle om du er i USA med Roosevelt, eller om du er i Tyskland med Hitler, eller til og med i USSR med Stalin – og du tenker på å bygge fremtiden, så er byggematerialene dine de millioner av mennesker som jobber hardt på fabrikkene, på gårdene, soldatene,” sa Harari.

«Du trenger dem.

"Nå, spol frem til det tidlige 21. århundre når  vi bare ikke trenger det store flertallet av befolkningen ," la han til.

"Fremtiden handler om å utvikle mer og mer sofistikert teknologi, som kunstig intelligens [og] bioteknologi.

"De fleste bidrar ikke med noe til det, kanskje bortsett fra dataene deres, og uansett hva folk fortsatt gjør som er nyttig, vil disse teknologiene i økende grad gjøre overflødige og vil gjøre det mulig å erstatte menneskene."

Kilde: Slaynews.

Kommentarer