Vær glad

Av Hans Jacob Frøen

«Gled eder i Herren alltid, atter vil jeg si: gled eder.» Fil. 4,4.

«Og gled eder i Herren, så skal han gi deg hva ditt hjerte attrår.» Salme 37,4.

Alle mennesker vil gjerne være glade. Men mange mennesker er ikke klar over hvordan de kan bli det. Det stadig mer utbredte og hektiske fornøyelsesliv viser at man søker etter noe som kan fylle ens liv, fordi man kjenner seg tom og gledesløs.

Nå er disse ordene først og fremst talt til dem som bekjenner seg som kristne. Dessverre er det også mange kristne som ikke er riktig glade. Det er vel derfor Guds ord så ofte oppfordrer oss til å være glade. Gud vil nemlig at vi skal være glade kristne. Det er veldig viktig både for vår egen del og for andres. Glade mennesker er lykkelige mennesker. De sprer lys omkring seg. Derfor sier Jesus: «Dette har jeg talt til eder forat min glede kan bo i eder, og forat eders glede kan bli fullkommen.» (Johs. 15,11).

Gled eder i Herren! Det lyder som en befaling, men er et evangelium. Legg merke til at det står: i Herren. Det er her den virkelige og varige glede er å finne. Den glede som ingen jordisk sorg kan fjerne. Tvert imot vil den glede Gud gir bære oss gjennom sorg og vanskeligheter som møter. Å glede seg i Gud, er noe som gir livet innhold og mening. Gleden i Gud er vår styrke. Den som er glad i Gud, er uovervinnelig.

De som gleder seg i Gud, vil stadig få ennå mer å glede seg over, fordi Gud vil fylle all deres lengsel og deres trang.

Glade kristne er de beste misjonærer.

Men hvordan skal jeg kunne glede meg i Herren, vil kanskje noen spørre. Du må være riktig mye sammen med ham. Jo mer du søker ham i hans ord, i bønnen, i de helliges samfunn, jo gladere vil du bli. Den som først har fått se seg selv som den fortapte synder og siden får se Jesus som den fullkomne Frelser, må bli glad. Du kan også bli det.

Kommentarer