Amerikansk senator lover å gjøre Irans "verste mareritt" til virkelighet

Fra RT.com

Å gjøre det er "essensielt" for Israels sikkerhet, hevdet Lindsey Graham under sitt besøk i Tel Aviv.

Washington vil fortsette å aktivt støtte Israel og forsøke å realisere et «mareritt» -scenario for den iranske ledelsen, sa den amerikanske senatoren Lindsey Graham til statsminister Benjamin Netanyahu under sitt besøk i Tel Aviv torsdag. 

USA uttrykte sin sterke støtte til den jødiske staten i oktober 2023 i kjølvannet av et Hamas-terrorangrep, som krevde rundt 1200 menneskeliv og så mer enn 240 mennesker ble tatt som gisler. Den israelske gjengjeldelseskampanjen, som også ble støttet av USA, har allerede drept mer enn 22 000 mennesker i den palestinske enklaven, ifølge lokale helsemyndigheter.

Torsdag sa Graham til Netanyahu at både amerikanske lovgivere og administrasjonen til president Joe Biden ville "presse frem for å gjøre Irans verste mareritt virkelig," og la til at USA ville "gjøre alt vi kan" for å støtte Israel. Han argumenterte for at Vest-Jerusalem burde strebe etter forsoning med arabiske nasjoner, og kalte et slikt resultat «et mareritt for ayatollahen». Han beskrev også etablering av bånd mellom Israel og den arabiske verden som en «helt essensiell ingrediens for et bedre, mer stabilt Midtøsten og et trygt og sikkert Israel og et velstående palestinsk folk».

Senatoren uttalte også at han personlig var "mer dedikert nå til å bringe stabilitet til landet ditt og denne regionen." Netanyahu svarte med å uttrykke sin takknemlighet til Graham og lovet å fortsette Israels krigskampanje i Gaza.

"Vi er absolutt forpliktet til å nå våre krigsmål," sa Netanyahu til Graham, og la til at Vest-Jerusalem ville "bruke maksimal kraft med maksimal presisjon overalt som er nødvendig."

Iran har gjentatte ganger beskyldt Israel for eskaleringen i regionen gjennom den pågående konflikten, samt anklaget det for å begå «folkemord» i Gaza og sette «ild på regionen». Teheran anklaget også Vest-Jerusalems vestlige støttespillere, inkludert USA, for å bruke dobbeltmoral i sin vurdering av situasjonen i Midtøsten.

I forrige måned ba Graham, som også er kjent for sin sterke anti-iranske posisjon, en bombekampanje mot Iran, og ba om at landets oljefelt og Revolutionary Guard Corps hovedkvarter «blåses av kartet».

Graham er en pensjonert oberst i det amerikanske luftvåpenet, men tilbrakte hele sin militære karriere i Judge Advocate General's Corps som advokat og deretter dommer. Han har også en lang historie med å fremme maktbruk i utlandet.

Ordene hans kom da Washington angivelig forberedte seg på at konflikten mellom Israel og Hamas skulle spre seg over grensene til Gaza og utvide seg videre til Midtøsten, ifølge Politico. Administrasjonen til USAs president Joe Biden gjennomgikk angivelig scenarier som kunne se Washington trukket inn i en stor konflikt i regionen.

En amerikansk reaksjon kan utløses av jemenittiske Houthi-krigere, som har målrettet kommersielle skip utenfor Jemens kyst som svar på angrepene på Gaza fra Israel, ifølge nyhetsmediet.

Kommentarer