Fordi du hører Jesus til, blir du påført lidelse

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Men dagen etter knurret hele Israels barns menighet mot Moses og Aron og sa: Det er dere som har slått Herrens folk i hjel! (4 Mos 16, 41)

 Lid ondt sammen med meg for evangeliet, i Guds kraft og som en god Kristi Jesu stridsmann, skrev Paulus til Timoteus (2 Tim 1, 8 og 2, 3).

 Det å lide vondt i samfunnet med Jesus er ikke av ny dato. I det andre brevet til Timoteus står det mange ganger om å lide ondt for Jesu skyld. Det er altså ikke en lidelse du selv påfører deg ved din synd og dine misgjerninger. Nei, det er for Jesu skyld. Fordi du hører Jesus til, blir du påført lidelse. "Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt" (2 Tim 3, 12).

 I 4 Mos 16 møter vi Korah, Datan, Abiram og 250 høvdinger i menigheten, utvalgt til ledere, aktede menn. De gjorde opprør mot Moses og Aron. De anklaget også Moses for å ha ført dem opp fra et land som fløt av melk og honning, for å la dem dø i ørkenen.

 Disse opprørerne straffet Gud i sin vrede. "Jorden åpnet sitt gap og slukte dem og deres boliger og alt det folk som tilhørte Korah, og alt det de eide".

 Hvordan reagerte så folket på dette? Guds vrede hadde slått opprørerne, men ved Moses forbønn var de selv blitt skånet. Vi leste det i teksten for denne andakten. De anklaget Moses for å ha slått Guds folk i hjel!

 Om du ikke får oppleve det akkurat slik som Moses, så er ikke situasjonen ukjent for Jesu venner i dag heller. Det å følge Jesus er også å følge i hans lidelseskår her i verden. "En tjener er ikke større enn sin Herre", sier Jesus (Joh 15, 20).

 Om du synes du kjenner mye eller lite til lidelsen for Jesu navns skyld, minner den deg alltid om at du er fremmed her i verden og at ditt hjemland er i himmelen. Uansett er det å komme hjem så mye, mye bedre. "For jeg er overbevist om at den nåværende tids lidelser ikke er for noe å regne mot den herlighet som skal åpenbares på oss" (Rom 8, 18).

Kommentarer