Støre-regjeringen synes besatt av galskap og politisk makt.


Av Dan Odfjell. 


Den løgnaktige Espen Barth Eide, som utenriksminister, nekter plent å forholde seg til sannheten, nemlig at Norge lenge, og fortsatt, ja aktivt stadig støtter terrorister samt hensynsløse islamister både på og utenfor Gaza-stripen, som tillates å bruke FN-ansatte, og kvinner og barn, som skjold for sine uhyrligheter. «Over 20 terrorister fra 7. oktober pågrepet på sykehus», slik lød overskriften fra Hans Rustad på document.no 16/2/24. Som han der uttrykte, mediene underspiller systematisk Hamas´ misbruk og sykehus og skoler. Senest var IDF soldater inne på Nasser-sykehuset i Khan Younis, hvor de også fant våpen. Det er klart at de som har mest å frykte, har trengt seg sammen på det eneste territoriet som Hamas fortsett kontrollerer, på grensen til Egypt, som er stengt. NRK anfører ingen reservasjoner til de opplysningene de får fra Hamas-kontrollerte helsemyndigheter. Ellers informeres det selektivt.

 

Det er NRK som i mer enn 40 år har stått for Hamas-propagandaen og hjernevasket folk flest, ikke bare til å tro på terroristene, men derigjennom å ha vært med på å skape et jødehat, i Norge, høyst skammelig. Men også via FN har norsk utenrikstjeneste motarbeidet Israel ved nær sagt enhver anledning, nær manisk og på lag med de rundt 50 nåværende muslimske statene, nå FN-innmeldte. Det er som om norske politikere automatisk må holde med disse, nær uansett. Godt jobba, AUF, dere har jo ledet an i denne bevisste villfarelsen, og Ap-folket er jo etter hvert blitt dere, så jeg ser knapt håp for dere, nær en hel generasjon av dere er slik indoktrinert. Nå holder ikke jeg automatisk med den ene siden, som dere. Jeg er i stand til å se begge sider og ser at Israel også kan kritiseres. Men Israel har mest rett og kan ikke tillate en truende, ny krig, overfor voldelig fanatisme. Hamas må tilintetgjøres. 

 

Hamas-lederne har sloss og jobbet for seg selv, ikke for sine undersåtter, og mesteparten av den store internasjonale hjelpen, ment for palestinerne, er gått i ledernes egne feite lommer, mange er minst dollar-millionærer. De fattige palestinerne er undertrykket, indoktrinert til hat og elendighet av sine skruppelløse ledere, og det begynner de kanskje selv etter hvert å oppdage. Jeg er ikke jøde, jeg har dog besøkt Israel en gang for ca 4 år siden og var mektig imponert over lander, «til en fruktbar oase gjort», i et mest ørkenlandskap fra tidligere tider. Hva man iallfall må berømme jødene for, de er arbeidsomme, smarte og industrielle. Hadde de hatt kontroll over Gaza-stripen, hadde velstanden der sikkert vært tilsvarende og palestinerne integrerte. De mange araberne som faktisk bor i Israel, har det bra og demokratisk, og de fleste vil ikke bytte.

 

Den i Norge som mest og best refererer sannhet om Israel og terrorismen i området, er Dr.  Rachel Suissa, selv jøde fra Marokko. Hun er sjef for Senter for antisemittisme i Oslo og en jevnlig skribent, blant annet i 15 år i den kristne ukeavisen Norge IDAG. Jeg kjenner henne derfra. Nylig der, 9/2/24, hadde hun et lengre og godt forklarende innlegg med tittelen «Hvem er egentlig krigsforbryterne - kampen om opinionen. Avisen fremhevet fra innlegget, og jeg siterer: «Vi må begynne å snakke sant om den selektive, ensidige behandling av Israel og den betydning dette får for Norge og for jødene i Norge. Mediakrigen mot Israel har ingen betydning for Israel, men det er Norge, nordmenn og jødene i Norge, som er dens ofre». Og Dr. Suissa fortsatte, «vi må våge å stille spørsmål ved manglende empati for alle medmennesker som lider under brutale kriger mange steder i verden, araberne i Gaza inkludert. Det er moralsk uakseptabelt å ignorere brutale kriger flere steder i verden og bare å hakke på Israel. Israel er ingen feilfri stat og det skal selvsagt kritiseres, men på lik linje med andre land».

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer