Du vil vel finne meg Herre Jesus?

Av Eivind Gjerde

«Men på Sions berg skal det være en flokk som har sluppet unna. Det skal være hellig, og Jakobs hus skal ta sine eiendommer i besittelse.» (Obad 17)

Jesus fikk en dag et spørsmål om det var få som ble frelst (Luk 13,23). Han svarte på spørsmålet ved å si at man må stride for å komme inn gjennom den trange dør. Mange skal prøve å komme inn, men vil ikke være i stand til det. Jesus ville med dette si at vi ikke skal være så opptatte med hvor mange som skal komme inn i himlenes rike. Det viktigste er at vi selv legger all vår vinn på å komme inn.

Jesus sier i en annen sammenheng at det er få som vil komme til himmelen. Grunnen til det er ganske enkel. Menneskene vil ikke omvende seg og starte vandringen på den smale veien som fører til livet. Det er direkte galt og nytteløst å legge skylden på Gud for at det er så få som blir frelst. Skylden er alene på menneskenes side. Vår himmelske Far vil nemlig frelse alle: "...han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhetens erkjennelse" (1 Tim 2,4). Av de menneskene som har fått høre Guds Ord forkynt, er det intet annet enn deres egen forherdelse, tross og vantro mot Gud som hindrer dem i å bli frelst. Gud vil frelse. Menneskene vil ikke la seg frelse! De fleste mennesker vil nemlig ikke til himmelen. Ellers hadde de forlengst slått følge med Guds enkle vandringsmenn.

Profeten Obadja ser at det er bare en flokk som slipper unna dommen og som blir frelst. En liten rest blir bevart av Israels folk. Hvor mange vil være rede til å møte Jesus når han kommer igjen? Jesus selv spør: "Men når Menneskesønnen kommer, mon han da vil finne troen på jorden?" (Luk 18,8) Jesu spørsmål ryster oss og vi spør med frykt: Du vil vel finne meg Herre Jesus? Det er nødvendig at vi stiller Jesus et slikt spørsmål. På den måten er vi med på å holdes åndelig våkne i en tid som er ond. Og du som vil vandre på den smale vei, må være villig til å gå på den alene eller sammen med noen få. Men hva gjør vel det, når Jesus Kristus går ved din side?

Kommentarer