Muslim-leder tvunget ut av de svenske sosialdemokratene

Aftenposten:
Saken omkring sentralstyremedlemmet Omar Mustafa var i ferd med å utvikle seg til en skandale i det sosialdemokratiske partiet i Sverige. Nå forlater Mustafa partiledelsen.

- Man kan ikke være tillitsvalgt i Socialdemokraterna om man ikke fullt ut kan stå for partiets verdier om menneskers likeverd og likestilling mellom kvinner og menn. Det er verdier som hele vår politikk bygger på. Det er ukrenkelig, sa Löfven noen timer før han mottok Mustafas brev.

Ifølge avisen Aftonbladet skal Mustafa ha innbudt en taler ved navn Salah Sultan, som skal ha sagt at jøder begår ritualmord på kristne og at de bruker deres blod i brødet som spises i forbindelse med de jødiske høytidene.

Svensk presse kan dessuten fortelle at Mustafa i en melding på nettstedet Twitter hadde skrevet følgende: "Send svenske JAS-fly til Israel nå". Hensikten ser ut til å ha vært å angripe Israel. Aftonbladet skriver også at Mustafa på nettstedet Facebook har skrevet "like" for å markere støtte til den islamistiske lederen Yusuf al-Qaradawi.

Tidligere har Qaradawi gjort seg kjent ved at han har hyllet Adolf Hitler for utryddelsen av jødene og sagt at han håpet at neste gang jødene skulle straffes, da ville det være muslimene som sto for denne straffen.

Islamsk Råd i Norge tar ikke avstand fra ham.

Kommentarer